اخبار
قیمت فروش داخلی نفت کوره به قیمت‌های بین المللی رسید
براساس مصوبه جدید هیئت دولت، قیمت عرضه داخلی نفت کوره از 10 فروردین ماه امسال، بر مبنای قیمت‌های بین المللی این فرآورده با نرخ تسعیر ارز سامانه نیما شد.
هیئت دولت مصوب کرد: قیمت عرضه داخلی نفت کوره بر مبنای قیمت‌های بین المللی این فرآورده با نرخ تسعیر ارز سامانه نیما خواهد بود.
براساس این گزارش، در این مصوبه هیئت دولت که در تاریخ 10 فروردین ماه توسط اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به وزارتخانه های نفت، نیرو و سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شده، آمده است:
هیئت وزیران در جلسه 1399/1/6 به پیشنهاد وزارت نفت و به استناد ماده (1) قانون هدفمند کردن یارانه ها-مصوب 1388- و بند (الف) ماده (39) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران-مصوب 1395- تصویب کرد:
1-از تاریخ ابلاغ این تصویب‌نامه، قیمت عرضه داخلی نفت کوره بر مبنای قیمت های بین المللی این فرآورده، با نرخ تسعیر ارز سامانه نیما خواهد بود.
تبصره- در صورت عرضه این فرآورده در بورس انرژی، ملاک قیمت گذاری، نرخ معاملات در بورس خواهد بود.
2-در مواردی که به علت نبود شبکه گاز، واحدهای صنفی، صنعتی و کشاورزی از نفت کوره به عنوان سوخت استفاده می کنند، سهمیه نفت کوره آنها براساس آیین نامه اجرایی مواد (5) و (6) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز موضوع تصویب‌نامه شماره    46443/ت 51559 ه مورخ 1395/4/23 توسط کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت نفت، سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارتخانه ذی‌ربط (حسب مورد) تعیین خواهد شد.
تبصره 1- در مواردی که واحدهای یاد شده، به دلیل کمبود عرضه گاز در شبکه، ناچار به مصرف نفت کوره می شوند، نفت کوره با نرخ یارانه ای به آنها تحویل خواهد شد.
تبصره 2- تشخیص و تایید دسترسی نداشتن اشخاص به شبکه گاز طبیعی و با محدودیت عرضه در شبکه گاز یا وزارت نفت خواهد بود.
3- قیمت گذاری نفت کوره تحویلی به نیروگاه ها مطابق رویه فعلی می باشد.
 
 
 
 
آمادگی پتروشیمی‌های ماهشهر 
برای افزایش بودجه مبارزه با ویروس کرونا
شورای راهبردی پتروشیمی‌های منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای افزایش بودجه به‌منظور مبارزه با شیوع ویروس کرونا اعلام آمادگی کرد.
به گزارش سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، چهارمین نشست کارگروه شرایط اضطراری این منطقه در سال 99 با حضور مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی مستقر در منطقه و فرماندار ماهشهر برگزار شد.
محسن بیرانوند، فرماندار شهرستان بندرماهشهر در این نشست گفت: سیل فروردین‌ماه پارسال، در ماهشهر نیامد، اما هر کجا نیاز به کمک بود شهرستان ماهشهر به عنوان معین وارد شد و خدمات شایانی ارائه کرد. این شهرستان با کمک تمامی ارکان خود به‌خصوص صنایع پتروشیمی مستقر در منطقه، فعال‌ترین شهرستان در بحران سیل بود.
وی درگیری با کرونا را سخت‌ترین بحران دانست و افزود: در بحران‌های دیگر، هدف و موضوع مشخص بود، اما در کرونا ما با ویروسی طرف هستیم که ویژگی‌ها، آثار و رفتار آن ناشناخته و بسیار فراگیر است.
بیرانوند تصریح کرد: از روز نخست مبارزه با کرونا بر دو موضوع تأکید شد؛ نخست اینکه زنجیره ابتلا پیدا شود تا به کنترل درآید و دیگری کاهش تعداد فوت‌شدگان و محافظت از جان انسان‌ها بود.
وی با اشاره به اینکه درصد فوتی‌ها به مبتلایان در ماهشهر در مقایسه با دیگر شهرهای استان خوزستان کمتر است، اظهار کرد: در سه روز گذشته در شهرستان بندرماهشهر آمار مبتلایان صفر بوده، اما این به آن معنا نیست که خطر رفع شده، بلکه باید دقت داشت کار را رها نکنیم، زیرا این ویروس ناشناخته ممکن است به طرق مختلف موج جدیدی از ابتلا را به دنبال داشته باشد.
فرماندار شهرستان بندرماهشهر تصریح کرد: ماهشهر، پس از اهواز بیشترین تردد روزانه افراد را با بیرون شهرستان دارد. این شهرستان از مراکز مهم ترانزیت کشور است، از این بابت، شرایط ماهشهر با هیچ شهرستانی قابل مقایسه نیست، اما به لطف خدا و کمک مجموعه ارگان‌ها، به‌ویژه صنایع پتروشیمی، این اپیدمی از کنترل خارج نشده است و تاکنون روند خوبی داشته‌ایم.
وی با قدردانی از مجموعه صنعت پتروشیمی که کمک‌های شایانی در ارائه خدمات به این شهرستان داشته‌اند، گفت: فاصله‌گذاری اجتماعی تا آخر فروردین‌ماه، ادامه خواهد داشت.
در ادامه نشست کارگروه شرایط اضطراری منطقه، مقرر شد افزون بر هزینه‌هایی که تاکنون شده، شورای راهبردی صنعت پتروشیمی در صورت نیاز بودجه بیشتری برای مبارزه با این ویروس اختصاص دهد.
 
 
 

شرط روسیه برای کاهش یک میلیون بشکه‌ای تولید نفت

روسیه تنها به شرطی حاضر است تولیدش را یک میلیون بشکه در روز یا معادل 10 درصد از تولید مارس کاهش دهد که آمریکا هم به محدودیت عرضه ملحق شود.
این خبر بلومبرگ که به نقل از منابع آگاه بوده، پس از گزارش هایی در مورد جدال لفظی میان عربستان سعودی و روسیه منتشر شد. مشاجره دو کشور پس از اظهارات مقامات دولت روسیه آغاز شد که ریاض را متهم کردند تلاش کرده روسیه را مقابل نفت شیل آمریکا قرار دهد و عامل جنگ قیمت با هدف آسیب زدن به تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا معرفی کند.
این اختلاف ممکن است عامل به تاخیر افتادن نشست اضطراری اوپک پلاس باشد که قرار بود روز دوشنبه برگزار شود اما اندکی بعد به پنج شنبه موکول شد تا تنشها میان تولیدکنندگان بزرگ رفع شود. در این بین از تولیدکنندگان اروپای غربی درخواست کرد در محدودیت عرضه مشارکت کنند و نروژ در پاسخ، اعلام کرد در نشست روز پنج شنبه به همراه نمایندگان ایالت آلبرتای کانادا در نشست اوپک پلاس شرکت خواهد کرد.
وزارت نفت نروژ در بیانیه‌ای اعلام کرد این کشور به دیدار نهم آوریل اوپک دعوت شده و قصد دارد به عنوان ناظر در آن شرکت کند و اگر حمایت گسترده ای میان تولیدکنندگان وجود داشته باشد، تولیدش را کاهش خواهد داد.
اما آمریکا در خصوص مشارکت در هر گونه کاهش تولید، هیچ بیانیه رسمی نداده است. برعکس دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ایده وضع تعرفه روی واردات نفت خام به آمریکا را مطرح کرده است با این حال وی اندکی بعد در تلاش برای تعدیل تهدیدش، اظهار کرد معتقد است نیازی به استفاده از تعرفه‌ها نمی بیند.
با این همه ترامپ هفته گذشته گفته بود در صورت لزوم ممکن است به مذاکرات عربستان سعودی و روسیه ملحق شود. وی اظهار کرده بود که به صورت جداگانه با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفت‌وگو کرده و انتظار دارد این دو کشور مجموعا 10 میلیون بشکه در روز از تولیدشان را کاهش دهند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، با وجود اظهار امیدواری ترامپ نسبت به وقوع چنین رویدادی، بازارها به سرعت واکنش نشان دادند و توییت وی را سیگنال قطعی بودن توافق میان این دو کشور تلقی کردند. قیمتهای نفت در روزهای پنج شنبه و جمعه بهبود قابل توجهی پیدا کرد اما بازار روز دوشنبه به این واقعیت برگشت که هنوز فاصله زیادی برای انعقاد چنین توافقی وجود دارد.
 
 
 
 
33درصد حجم مخازن سدها خالی است
رییس گروه بهره‌برداری از تاسیسات تامین آب شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: اکنون 33درصد حجم مخازن سدهای کشور خالی است.
«وحید عسگری‌نژاد» افزود: میزان کل ورودی آب به سدهای کشور در 6 ماهه نخست سال آبی جاری(مهرماه 98تا آخر شهریور 99) حدود 30میلیارد متر مکعب بوده است.
وی ادامه داد: میزان ورودی آب به مخازن سدها در مقایسه با سال آبی پارسال (مهرماه 97تا آخر شهریور 98) کاهش 36درصدی دارد.
عسگری‌نژاد میزان موجودی آب سدها تا نیمه فروردین امسال را 34 میلیارد متر مکعب عنوان کرد که نسبت به پارسال 10درصد کاهش نشان می‌دهد.
رییس گروه بهره‌برداری از تاسیسات تامین آب شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: میزان متوسط بارش های کشور از ابتدای سال آبی جاری تا نیمه نخست فروردین 243 میلیمتر بوده که نبست به مدت مشابه پارسال 13درصد کاهش یافته است. با ین حال میزان بارش‌ها در این مدت نسبت به متوسط دوره بلند مدت 24 درصد رشد دارد.
عسگری‌نژاد افزود: استان گیلان در6 ماهه نخست سال آبی جاری با دریافت 790 میلیمتر بارش مقام نخست و استان لرستان هم با دریافت 623میلیمتر بارش مقام دوم پربارش ترین نقاط کشور را دارند.
افزایش 50 درصدی تراز آبی دریاچه ارومیه
رییس گروه بهره‌برداری از تاسیسات تامین آب شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: میزان بارش در حوضه دریاچه ارومیه با کاهش 33درصدی روبرو شده اما درعین حال سطح تراز آب دریاچه ارومیه در نیمه نخست فروردین ماه حدود 50 درصد نسبت به تراز آب در سال گذشته افزایش یافته است. 
وی علت این افزایش را رها سازی اثربخش آب سدهای واقع دراین حوضه آبریز عنوان کرد.
عسگری نژاد افزود: رهاسازی آب از برخی سدهای مهم استان‌های آذربایجان غربی و شرقی به سمت دریاچه ارومیه صورت گرفته و این امر همچنان تداوم خواهد داشت.
 
 
 
 
برنامه‌ریزی گسترده پتروشیمی شهیدتندگویان برای صیانت از محیط زیست
پتروشیمی شهید تندگویان برنامه‌ریزی‌های مختلفی برای حفظ و صیانت بیشتر از محیط زیست در سال 99 انجام داده است.
به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سیدرضا قاسم‌شهری از برنامه‌های شرکت پتروشیمی تندگویان برای حفظ محیط زیست و انجام اقدام‌های مختلف برای تبدیل شدن به یک پتروشیمی سبز تا پایان امسال خبر داد و گفت: اقدام‌های مهمی آغاز شده که یکی از آنها بازیافت آب ریجکت کولینگ است و با اجرای این طرح حدود 350 مترمکعب در ساعت آب قابل بازیافت خواهد بود. پروژه دیگر، جمع‌آوری پودر داخل سایت است که این پروژه برنامه‌ریزی شده و در امسال اجرا می‌شود.
وی اظهار کرد: با وجود اینکه محصولات بازیافت‌شده قابلیت استفاده در تولید و ایجاد ارزش افزوده دارند، اما کاهش آلایندگی زیست‌محیطی در اولویت اجرای پروژه‌های شرکت قرار دارد.
مدیرعامل پتروشیمی تندگویان با اشاره به اینکه بهبود عملکرد کارخانه براساس استاندارهای محیط زیست از دیگر اقدام‌های انجام‌شده است که بر این اساس پتروشیمی شهید تندگویان از فهرست صنایع آلاینده خارج شده و در سال 1400 به صنعتی سبز تبدیل خواهد شد، ادامه داد: این اقدام‌ها افزون بر کمک به محیط زیست با توجه به جریمه 50 میلیارد تومانی سالانه آلایندگی زیست‌محیطی، به سودآوری شرکت کمک خواهد کرد.
قاسم‌شهری درباره برنامه‌های افزایش تولید مجتمع گفت: این شرکت پارسال با وجود تأمین نیاز داخل، صادرات نیز داشته که با اجرای طرح‌های توسعه‌ای که به‌منظور بهبود و افزایش تولید برای همه واحدها طراحی شده است، یعنی مطالعات پروژه انجام شده و به مرحله اجرا رسیده، انتظار می‌رود تنگناهای تولید در همه واحدها تحت اجرای این پروژه‌ها برطرف شود.
وی به اجرای طرح توسعه‌ای SSP با استفاده از توان مهندسان و سازندگان داخلی اشاره کرد و گفت: این طرح قرار بود با استفاده از لایسنس یک کشور آسیایی انجام شود که به دلیل مبارزه با شیوع بیماری کووید19 به استفاده از توان داخل روی آوردیم و مناقصه‌ای بین شرکت‌های داخلی برگزار خواهد شد. در این اقدام ضمن بهره‌مندی از توان متخصصان پتروشیمی شهید تندگویان به همراه ظرفیت شرکت‌های داخلی به توان مضاعفی دست خواهیم یافت که پروژه را پیش می‌برد.