اخبار
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:
جهش تولید با افزایش ظرفیت تولید صنایع پالایشی و پتروشیمی تحقق می‌یابد
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: یکی از راهکارهایی که سبب جهش تولید در صنعت نفت می‌شود، افزایش ظرفیت تولید صنایع پالایشی و پتروشیمی است که باید به آن توجه شود.
جلال میرزایی با تاکید بر اینکه می‌توان با فروش فرآورده‌های نفتی سبب تحقق نام‌گذاری سال شد، گفت: می‌توان با تبدیل مواد خام به محصولات، نه‌تنها در تولید جهش ایجاد کرد، بلکه این موضوع سبب ایجاد ارزش افزوده و افزایش اشتغال نیز می‌شود، همچنین آسیب‌پذیری کشور را در زمان تحریم تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد.وی افزود: در حوزه انرژی جهش تولید بیشتر در بحث تولید محصولات اهمیت دارد و باتوجه به اینکه اکنون در فروش نفت با مشکلاتی روبه‌رو هستیم، اما در فروش محصولات مشکل خاصی وجود ندارد که لازم است به این مهم توجه شود.عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه در گذشته نیز کم و بیش برای فروش محصولات مشکلی وجود نداشت، تصریح کرد: به همین دلیل هرچه بتوانیم تولید فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی را افزایش دهیم، در واقع به نوعی تحریم‌ها را بی‌اثر و ثروت بیشتری را نصیب کشور کرده‌ایم.میرزایی با تأکید بر اینکه بدون شک فرآورده‌های نفتی ارزش بسیار بالاتری دارند، اظهار کرد: تبدیل نفت خام به فرآورده و حتی بخش‌های دیگر همچون گاز و پتروشیمی بسیار قابل توجه و موضوعی است که می‌توان در تحقق نام سال (جهش تولید) به آن اشاره وی با تأکید بر اینکه افزایش ظرفیت تولید صنایع پالایشی و پتروشیمی می‌تواند منافع زیادی برای کشور داشته باشد، عنوان کرد: این مهم باید در دستور کار قرار گیرد که تحقق آن منافع زیادی خوبی برای کشور دارد.
 
افزایش 26 درصدی صادرات گاز ایران
کاهش 10 درصدی سهم نیروگاه‌ها
میزان صادرات گاز کشور در سال 98 معادل 17.5 میلیارد مترمکعب بوده است که نسبت به سال 97 از رشدی 26 درصدی برخوردار بوده است.تازه‌ترین آمار رسمی نشان می‌دهد میزان صادرات گاز کشور در سال گذشته 17.5 میلیارد مترمکعب بود که نسبت به مدت سال 97 از رشدی 26 درصدی برخوردار بود؛ به نظر می‌رسد علت این رشد، صادرات گاز به عراق بوده است.بر اطلاعات موجود میزان تولید تجمعی گاز شیرین کشور در سال 98 معادل 267 میلیارد مترمکعب بوده است؛ از این میزان 112 میلیارد مترمکعب در بخش خانگی و تجاری غیر عمده مصرف شده است. 42.5 میلیارد مترمکعب گاز نیز به صنایع عمده کشور اختصاص یافته است.سال گذشته نیروگاه‌های کشور 60.6 میلیارد مترمکعب از گاز تولیدی کشور را به خود اختصاص دادند که این میزان در سال 97، معادل 67.7 میلیارد مترمکعب بود و از کاهش 10 درصدی گازرسانی به نیروگاه‌ها حکایت دارد. علت کاهش سهم نیروگاه‌ها در سال 98 کاهش شدید دمای هوا، بارش برف سنگین و سیلاب در سال 98 و در پی آن افزایش بی سابقه مصرف گاز خانگی بود و وزارت نفت با اولویت قرار دادن بخش خانگی، میزان گازرسانی به بخش نیروگاهی را کاهش داد. در سال 98 در ایام پیک مصرف گاز در کشور، شاهد سوزانده شدن 900 میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی بودیم که رقم کم سابقه‌ای بوده است.
در حال حاضر 80 نیروگاه به شبکه گاز کشور متصل هستند.
در سال گذشته شبکه گازرسانی کشور به 312 هزار کیلومتر و انشعابات گاز به 10 میلیون و 800 هزار مورد افزایش یافت. همچنین به 10 هزار و 91 شهر و 23 هزار و 336 روستا، گازرسانی شد و در نتیجه این اقدام مشترکین شهری و روستایی کشور به 21 میلیون و 392 هزار رسید.