اخبار
وزارت صنعت آمار داد؛
سرمایه‌گذاری 21هزارمیلیارد ریالی 
در پنج پروژه فولادی
وزارت صنعت، معدن وتجارت آمار داد: 11 ماه پارسال پنج پروژه فولادی با سرمایه‌گذاری افزون بر 21 هزار و 392.6 میلیارد ریال راه اندازی شد که چهار پروژه به شکل توسعه‌ای اجرا شد.
براساس جداول آماری وزارتخانه صنعت،‌معدن و تجارت، 5 پروژه فولادی در 11 ماه سال 98 در کشور اجرا شده که شامل یک طرح ایجادی و 4 پروژه توسعه ای است و از مجموع آنها دو طرح در استان اصفهان اجرا و در استانهای لرستان، فارس و خوزستان هر کدام یک طرح راه اندازی شد.
همچنین این طرح ها که در زمینه لوله و پروفیل، انواع مقاطع فولادی، واحد احیای مستقیم و شمش فولادی است، زمینه اشتغال نزدیک به یکهزار نفر با اولویت نیروهای بومی را فراهم ساخته است.
ایران در بین فولاد سازان جهان اکنون رتبه دهم را به خود اختصاص داده است و با دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تن در افق 1404 انتظار می رود جایگاه هفتم دنیا را در این بخش کسب کند.
پیش بینی شده که امسال با دستیابی به ظرفیت 40 میلیون تن فولاد سازی بیش از 30 میلیون تن شمش فولادی در کشور تولید شود.
براساس نقشه راه معدن برای سال 1398 تولید 31 میلیون تن شمش فولادی پیش بینی شده بود، آمار 11 ماهه تولید نزدیک به 25 میلیون تن ثبت شد.
وزارت صنعت ، معدن و تجارت در جداول آماری منتشرشده خود از طرح های یادشده در شمار مهمترین پروژه های راه اندازی شده نام برده و کارخانه فولاد پارس هفت تپه خوزستان که طرح احداثی معرفی شده با بهره گیری از منبع پنج میلیون یورویی صندوق توسعه ملی و 245.1 میلیارد ریال اعتبار ریالی است، در فاز نخست سالانه 100 هزار تن شمش فولادی تولید دارد.
همچنین کارخانه لوله و پروفیل در شهرضا اصفهان ظرفیت تولید سالانه 500 هزارتنی دارد، مجتمع فولاد خرم آباد(لرستان) انواع مقاطع فولادی را روانه بازار می سازد که ظرفیت اسمی 80 هزارتنی و حقیقی 75 هزار تنی دارد.
ذوب آهن پاسارگاد (فارس) نخستین واحد مگامدول تولید آهن اسفنجی   مهرماه 98 راه اندازی شدو واحدهای دوم و سوم آن هم هریک با ظرفیت 1.8 میلیون تن در سال تا پایان 1401 وارد مدار می شود و واحد فولاد اصفهان در زمینه مقاطع فولادی هم در قالب طرح توسعه ای راه اندازی شد.
 
وجود 20تا 25درصد 
مازاد تولید مرغ
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: استمرار کاهش مصرف گوشت مرغ باعث کاهش قیمت و ضرر و زیان هنگفت مرغداران شده واگر برای آن چاره‌ای اندیشیده نشود، تولید این کالا در ماه‌های آینده با مشکل مواجه خواهد شد.
مرتضی رضایی افزود: مرغ اصلی‌ترین پروتئین مصرفی مردم است و قیمت آن همواره به عنوان یک شاخص اقتصادی در کشور مورد توجه بوده است.
وی با بیان اینکه در دو ماه گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا، مصرف گوشت مرغ در کشور به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، گفت: کاهش تقاضا باعث افت قیمت این کالا شده و در حالی که قیمت مصوب هر کیلو گوشت مرغ در خرده‌فروشی‌ها 12 هزار و 950 تومان تعیین شده، اما امروز این کالا با قیمتی پایین‌تر از نرخ مصوب عرضه می‌شود که این مسأله ضرر و زیان زیادی متوجه مرغداران کرده است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه حمایت از مرغداران در شرایط فعلی یک ضرورت است، گفت: تمهیداتی اندیشیده شده تا با پرداخت کمک‌های بلاعوض و همچنین استمهال وام‌های مرغداران، بخشی از ضرر و زیان این تولیدکنندگان را جبران کنیم.
وی با تأکید براینکه اگر ضرر و زیان مرغداران جبران نشود ممکن است بسیاری از آن‌ها دست از تولید بکشند، گفت: با توجه به اینکه فرآیند پروروش مرغ یک بازه 45 تا 50 روزه است اگر مرغداران به استمرار تولید تشویق نشوند، قطعاً در ماه‌های آینده با مشکل تأمین این کالا مواجه خواهیم شد.
وی افزود: هم اکنون 20 تا 25 درصد مازاد تولید داریم و برای تشویق صاحبان این صنعت به استمرار تولید، عوارض صادرات این محصول را کاهش خواهیم داد تا مرغداران بتوانند مازاد تولید خود را صادر کنند.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با توجه انباشتگی مرغ در واحد‌ها و ضرر وزیان مرغداران، تصریح کرد: باید همه تلاشمان را بکار بگیریم تا این صنعت بزرگ سر پا بماند و فعالان این صنعت همچنان به ادامه تولید تشویق شوند.