اخبار
معاون وزیر صنعت:
راهی جز تسهیل صادرات نداریم
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اکنون در شرایط تحریم ظالمانه آمریکا قرار داریم و تمامی سیاست‌ها باید در مسیر تسهیل صادرات باشد و در واقع راهی غیر از این نداریم.«خداداد غریب پور» روز سه‌شنبه در «همایش صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار» در مرکز همایش های صدا وسیما افزود: بخش معدن و صنایع معدنی کشور از سال گذشته تاکنون پنج نوبت با تحریم های ظالمانه آمریکا روبرو شده که هدفش متوقف ساختن صادرات کشورمان است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: امسال پیش بینی شده حداقل 10 میلیون تن صادرات فولاد محقق شود که ارزش آن بالغ بر چهار تا پنج میلیارد دلار است و این امر نشان می دهد که دشمن نقطه قوت ایران را هدف گرفته،  زیرا چهار میلیون نفر مستقیم در ارتباط با این صنعت اشتغال دارند.
وی یادآور شد: براساس سند چشم انداز 1404 انتظار می‌رود امکان صادرات 20 میلیون تن فولاد فراهم شود، ضمن اینکه 25 میلیون تن در داخل به مصرف خواهد رسید.
رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)   تصریح کرد: براساس اطلاعات موجود مشخص می شود راهی که در صنعت فولاد ترسیم شده، درست است و امسال هم ظرفیت تولید فولاد به 37 تا 39 میلیون تن می رسد و تولید هم افزون بر 26 میلیون تن خواهد شد.وی پیرامون شرکت هایی که در دایره تحریم های ظالمانه آمریکا قرار گرفته اند، توضیح داد: ارزش بورسی 20 شرکت فعال در بخش معدن وصنایع معدنی که تحریم شده اند بالغ بر 280 هزار میلیارد تومان است.
غریب پور گفت: امسال فولاد مبارکه و شرکت ملی صنایع مس ایران بیش از یک میلیارد دلار افزایش سرمایه دادند و این امر برای گل گهر و چادرملو در سال آینده اجرایی خواهد شد.
معاون وزیر صنعت توضیح داد: براساس سند چشم انداز 1404 و تحقق بخشیدن به ظرفیت 55 میلیون تن فولاد نیازمند سرمایه گذاری 10 میلیارد یورویی هستیم که این مهم با مشارکت بخش خصوصی میسر خواهد شد.
گسترش شبکه حمل ونقل در بحث توسعه صادرات بخش معدن وصنایع معدنی از فاکتورهای مهم محسوب می شود و امروز حمل و نقل ریلی با سهم ناچیز هفت درصدی، چندان در این عرصه نقش آفرین نیست.
غریب پور گفت: امروز بانک ها از سرمایه گذاری در پروژه هایی که یک هزار میلیارد تومان به بالا سرمایه گذاری نیاز داشته باشد، استقبال نمی کنند و به این ترتیب بنگاه ها باید خود سرمایه گذاری کنند.
براساس آمار وزارت صنعت، معدن وتجارت در 9 ماهه امسال (منتهی به آذر) بالغ بر 8.5 میلیون تن فولاد صادر شد و پیش بینی شده تا پایان 98 در مجموع 10 میلیون تن صادرات این بخش تحقق یابد.
جمهوری اسلامی در چارچوب سند چشم انداز 1404 کسب جایگاه هفتمین فولاد ساز جهان را با دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تن فولاد هدف گذاری کرده است.
 
 
 
رییس سازمان توسعه تجارت ایران:
امکان صادرات 100 میلیارد دلاری به کشورهای همسایه فراهم است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد امکان صادرات گروهی از کالاها که در کشور توان ساخت آن را داریم به ارزش 100 میلیارد دلار به بازار کشورهای همسایه وجود دارد.«حمید زادبوم» روز سه‌شنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی استان قم در گفت‌وگو با خبرنگاران ایرنا، بیان کرد: بازار 15 کشور همسایه اولویت نخست صادرات کالاهای ایرانی است و ما در این بخش نگاه راهبردی داریم.
وی افزود: صادرات کالاهای ساخت داخل به کشورهای همسایه ازنظر حمل‌ونقل و همچنین انتقال پول با سهولت بیشتری انجام می‌شود و این امتیاز خوبی برای توسعه تجارت کشور در شرایط تحریم ظالمانه دشمنان است.وی ادامه داد: بازار 100 میلیارد دلاری موقعیت بسیار خوبی برای توسعه تولید و صادرات کالاهای ایرانی است و ما در این بخش نیازمند تلاش بیشتر فعالان اقتصادی برای استفاده مطلوب از این ظرفیت هستیم.زادبوم گفت: در بحث توسعه صادرات، در کنار نگاه به کشورهای همسایه به بازار کشورهایی همچون اندونزی، ویتنام و تایلند نیز توجه داریم و برای حضور در بازار کشورهای سوریه، لبنان و یمن هم تلاش می‌کنیم.وی بیان کرد: بازار آفریقا موقعیت ممتاز دیگری است که برای حضور موفق کالاهای ایرانی در آن برنامه‌ریزی می‌کنیم و به دنبال فرهنگ‌سازی برای استقبال هرچه بیشتر صادرکنندگان کشور از این بازار بزرگ هستیم.
وی ادامه داد: علاوه بر این، از بازارهای دیگر صادراتی نیز غافل نیستیم و اگر افراد و مجموعه‌هایی توانایی صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای مختلف جهان را داشته باشند، از آنان حمایت می‌کنیم.
رییس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: همچنین کشورهای چین و هند شرکای تجاری بزرگ و خوبی برای ما هستند و بازار این دو کشور به‌خصوص چین از ظرفیت فراوانی برای صادرات کالاهایی ایرانی همچون فرش دستباف برخوردار است که استفاده حداکثری از این ظرفیت را نیز دنبال می‌کنیم.وی با اشاره به این‌که بیش از 70درصد صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را در سامانه تعریف‌شده عرضه کرده‌اند، بیان کرد: سازمان توسعه تجارت در کنار صادرکنندگان است و برای حل مشکلات آنان در بخش‌های مختلف ستادی تشکیل داده است که مسائل صادرکنندگان را به‌صورت منظم بررسی و برای رفع آن تلاش می‌کند.وی ادامه داد: سعی می‌کنیم دفاتر معرفی ظرفیت‌های صادراتی ایران در کشورهای دیگر را با مشارکت بخش خصوصی توسعه دهیم و در این زمینه از امکاناتی همچون شیوه تهاتر برای صادرات کالاهای ساخت داخل استفاده می‌شود.
زادبوم گفت: استفاده از بازار اوراسیا ظرفیت بزرگ دیگری است که برای صادرات کالاهای ایرانی ایجادشده است، اوراسیا متشکل از پنج کشور روسیه، قزاقستان، ارمنستان، قرقیزستان و بلاروس است که در جریان موافقت‌نامه منعقدشده تبادل 860 قلم کالا میان ایران با بازار اوراسیا با تثبیت و تخفیف تعرفه انجام می‌شود.
وی با اشاره به روند رو به رشد صادرات کشور، بیان کرد: در شرایط تحریم، انعقاد چنین موافقت‌نامه‌ای با کشورهای مهم اوراسیا، دستاوردی بزرگ و موفقیتی سیاسی و اقتصادی برای ایران به شمار می‌آید.
وی با اشاره به این‌که در شرایط تحریم به دنبال شکوفایی اقتصادی هستیم، ادامه داد: نهضت تولید کالاهای موردنیاز کشور در داخل به‌سرعت در حال فراگیری است و ستادهای تسهیل و رونق تولید دراستان‌های مختلف به دنبال رفع مشکل تولیدکنندگان و خودکفایی اقتصادی کشور هستند.حمید زادبوم معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان توسعه تجارت ایران روز دوشنبه به همراه محمود سیجانی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی استان قم ضمن گفت و گو با خبرنگاران ایرنا از نزدیک در جریان فعالیت های ایرنا از جمله در مرکز قم قرار گرفتند. 
 
 
 
 
رییس مرکز ساخت داخل در نشست خبری با خبرنگاران:
دستگاه های مشمول قانون حداکثر استفاده از توان داخل مکلف به استفاده از سامانه توانیران هستند
رییس مرکز ساخت داخل، تجهیزات و ماشین سازی وزارت صمت گفت: معرفی توان داخلی کشور و تمرکز خریداران و متقاضیان به سمت این توان داخلی را در سامانه توانیران دنبال می کنیم.
سید محمد مهدی هادوی در نشست خبری با خبرنگاران که در راستای دور دوم پویش پاسخگویی مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت صمت برگزار شد، در خصوص سامانه توانیران بیان کرد: سامانه توانیران پشتوانه موضوع قانون استفاده حداکثری از توان تولیدی کشور است و از امروز فعال می شود.
ابلاغ ویرایش قانون حداکثر استفاده از توان داخل توسط رییس جمهور
وی با یادآوری اینکه ویرایش قانون حداکثر استفاده از توان داخل در اردیبهشت ماه توسط مجلس شورای اسلامی مصوب شد و در خردادماه توسط رییس جمهور ابلاغ شد، تصریح کرد: در ویرایش جدید نسبت به سال 1392 مسایل مهمتر و به روز تری لحاظ شده است.
رییس مرکز ساخت داخل، تجهیزات و ماشین سازی وزارت صمت، با بیان اینکه قانون استفاده از حداکثر توان تولیدی کشور طرح ها و پروژه های کلان( با بیشترین سرمایه گذاری در کشور) را در برمی گیرد، گفت: در وهله اول شرکتهای دولتی و شبه دولتی را شامل می شود و شرکتهای خصوصی که از تضامین و تسهیلات دولتی و منابع و اعتبارات صندوق توسعه ملی استفاده می کنند نیز مشمول این قانون هستند.
هادوی ادامه داد: مناطق آزاد و تجاری و حتی بانکها و موسسات مالی و اعتباری نیز مشمول قانون استفاده حداکثری از توان داخل هستند.
معرفی توان داخلی کشور و تمرکز خریداران و متقاضیان به سمت این توان در سامانه توانیران
وی با تاکید بر اینکه معرفی توان داخلی کشور و تمرکز خریداران و متقاضیان به سمت این توان داخلی را در سامانه توانیران دنبال می کنیم، گفت: طراحی کارخانه، نصب تجهیزات، راه اندازی کارخانه و سپس گارانتی محصولات تولیدی کارخانه را کارخانه سازی گویند که در سامانه توانیران لحاظ شده است.
رییس مرکز ساخت داخل، تجهیزات و ماشین سازی وزارت صمت همچنین اضافه کرد: ارجاع کار، طراحی و کارخانه سازی طبق قانون باید توسط شرکت داخلی انجام شود و رسوخ دانش فنی به کشور در این راستا باید صورت پذیرد که متولی اجرای کار نیز باید طرف ایرانی باشد.
هادوی با یادآوری اینکه خرید کالا و خرید خدمات طبق قانون حداکثر استفاده از توان داخل، در سامانه توانیران است، افزود: سامانه نیز ارتباط تولیدکننده داخلی و خریدار( که عموما نیازش را از خارج تامین می کند) را ایجاد و برقرار می کند.
پروژه ها پس از تصویب اعتبار وارد سامانه خواهند شد
وی با اعلام اینکه سامانه توانیران با صندوق توسعه ملی ارتباط دارد، اضافه کرد: پس از تخصیص اعتبار، پروژه مصوب و وارد سامانه می شود، در طراحی خط نیز باید از پیمانکاران سامانه استفاده و انتخاب شود.
رییس مرکز ساخت داخل، تجهیزات و ماشین سازی وزارت صمت همچنین تصریح کرد: تعامل دو سویه توانمند و متقاضی این توانمندی در سامانه انجام می شود.
رفع نیاز شرکتها بی اعتنا به توانمندی های داخلی قابلیت پیگرد قانونی دارد
هادوی با بیان اینکه کلیه اطلاعات توانمندی های داخلی کشور در سایت توانمندی وزارت صمت ثبت شده است و در اختیار استانداران قرار دارد، افزود: اگر واردات و رفع نیازها با توان خارجی با وجود این توانمندی ها اتفاق بیفتند قابلیت پیگیری و نظارت حتی از طریق قوه قضاییه را داریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به میزهای ساخت داخل برگزار شده، بیان کرد: تاکنون 8 میز تخصصی ساخت داخل با کاهش ارزبری 1.2 میلیارد یوریی در تفاهم نامه ها و قراردادها برگزار شده است.
دستگاه های مشمول قانون حداکثر استقاده از توان داخل مکلف به استفاده از سامانه توانیران هستند
رییس مرکز ساخت داخل، تجهیزات و ماشین سازی وزارت صمت ادامه داد: دستگاه های مشمول قانون حداکثر استقاده از توان داخل مکلف به استفاده از سامانه توانیران هستند و حتی کالاهای مصرفی خود را از این طریق تامین کنند.
هادوی گفت: موضوع عمق ساخت داخل و رتبه بندی تولیدکنندگان نیز در سامانه توانیران در نظر گرفته شده است.وی یادآوری کرد: اگر شرکتی علیرغم اطلاع رسانی ها به قانون حداکثر استفاده از توان داخل بی اعتنا باشد، می توانیم آن را به مراجع قانونی معرفی کنیم، اما شرکتهای داخلی همگی دوستدار تولید داخلی و خواستار رفع نیازهای خود از توان داخلی هستند و خود حامی این موضوع هستند.
بهبود کیفیت تولیدات داخلی یکی از مهمترین وظایف ما در وزارت صمت است
رییس مرکز ساخت داخل، تجهیزات و ماشین سازی وزارت صمت با بیان اینکه بهبود کیفیت تولیدات داخلی یکی از مهمترین وظایف ما در وزارت صمت است، گفت: با معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارتباط خوبی داریم، موضوع آموزش، پژوهش و تحقیقات علمی برای ما مهم است.
آیین نامه تعمیق ساخت داخل تدوین شد و بزودی به تصویب هیات دولت می رسد
هادوی با اعلام اینکه آیین نامه مربوط به عمق ساخت داخل تدوین شده است و بزودی به تصویب هیات دولت نیز می رسد، گفت: میز ساخت داخل یک حالت سمبلیک است، یعنی برای اطلاع رسانی و ایجاد یک موج امید در کشور برگزار می شود و علاوه بر میزهای برگزار شده سمبلیک، قراردادها و تفاهم نامه های بسیاری در حوزه ساخت داخل منعقد می شود.
رتبه بندی تولیدکنندگان توسط مراجع رسمی غیر دولتی انجام می شود
وی در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: قرار است که رتبه بندی شرکتها و تولیدکنندگان توسط مراجع قانونی غیر دولتی انجام شود و نتایج آن در سامانه توانیران نیز درج و منتشر شود.
مدیریت واردات باید یک مدیریت هوشمند باشد
رییس مرکز ساخت داخل، تجهیزات و ماشین سازی وزارت صمت، مدیریت واردات را یک مدیریت هوشمند دانست و افزود: باید در عین حال که محصول خارجی را می بینیم توان داخلی را نیز مدنظر قرار دهیم.
هادوی اضافه کرد: اطلاعات صحیح و واقعی ورودی شرکتهای توانمند داخلی در سامانه توانیران به نحوه تصمیم گیری در خصوص ممنوعیت واردات کالا یا خدمات دارای مشابه خارجی کمک می کند، به کمک سامانه توانیران بصورت منسجم این را دنبال خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: نظارت کننده و سیاستگذار هستیم و وارد بحث کارشناسی نخواهیم شد، کارشناسی و ارزیابی و صحه سنجی را به بخش خصوصی و تشکل ها و اتاق ها واگذار می کنیم.
رییس مرکز ساخت داخل با تاکید دوباره بر اینکه قانون استفاده از حداکثر توان داخلی می گوید که رتبه بندی توسط مراجع غیر دولتی انجام شود، گفت: ما هم مصر هستیم که این کار توسط اتاقها، تشکلها و انجمن های بخش خصوصی انجام دهیم.
هادوی در پایان گفت: البته ارزیابی سازمان مدیریت صنعتی هم یک شاخص است،اما برای ما در سامانه توانیران انجام ارزیابی توسط مراجع غیر دولتی باید لحاظ شود.