اخبار
نخستین واحد پتروشیمی چابهار 
سال ۱۴۰۱ فعال می‌شود
مدیر عامل تامین شرکت پتروعمران مکران گفت : ۱۸ طرح پتروشیمی در سه فاز در چابهار در دست اجراست که عملیات فاز یک شامل ۶ واحد که از ۲ سال پیش آغاز شده در سال ۱۴۰۱ به بهره‌برداری خواهد رسید.
«مهدی کوهی» روز سه شنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران از منطقه آزاد چابهار افزود: ۲ مجموعه این طرح ها ۳۰ درصد پیشرفت داشته‌اند و سال ۱۴۰۱ اولین واحد به مدار تولید وارد می‌شود.
وی ظرفیت هر مجموعه را یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن ذکر کرد و افزود: از  سال ۱۴۰۱ به بعد هر سال یکی از مدارها وارد تولید می‌شود. فاز ۲ و ۳ این پروژه نیز در خط اعتباری ایران و چین قرار دارد و مهندسی، اجرا و تامین منابع مالی اجرای این فازها با دولت چین است.
این مقام مسئول خبر داد: آخرین اقدامات قانونی در چین در حال انجام است و با وجود تحریم‌ها به زودی کار آغاز می‌شود.
کوهی بیان کرد: خط لوله متان از ایرانشهر به چابهار در حال اجراست و تاکنون ۳۸ کیلومتر آن اجرا شده و بقیه در قالب چهار پیکیره در حال انجام است.
به گفته وی زیرساخت‌های مورد نیاز برای این ۱۸ پلان در حال آماده شدن است.
مدیرعامل تامین شرکت پتروعمران مکران با اشاره به وضعیت محیط‌زیستی چابهار ادامه داد: بر اساس استاندارد محیط زیست باید ۳۰ درصد از فضای ۱۲۰۰ هکتاری مجتمع زیر پوشش فضای سبز برود که تاکنون ۴۹ هزار و ۹۹۲ اصله نهال با گونه های مختلف سازگار با چابهار کاشته‌ شده و آبیاری قطره‌ای آنها در حال انجام است.
کوهی با بیان اینکه چابهار از جهت استانداردهای محیط زیستی هاب سوم پتروشیمی کشور است افزود: هاب اول بندر امام، هاب دوم عسلویه و سومین هاب در چابهار مکران است. 
 
عرضه متنوع فرآورده‌های پالایشی و پتروشیمی در بورس انرژی
بورس انرژی ایران، امروز میزبان عرضه انواع فرآورده پالایشی و پتروشیمی خواهد بود. 
رینگ داخلی این بورس، دیروز (سه‌شنبه) شاهد عرضه کالاهای پنتان پلاس پتروشیمی پارس، آیزوریسایکل، پلاتفرمیت، حلال ۴۰۰، حلال ۴۰۲، حلال ۴۰۶، حلال ۴۱۰، حلال ۵۰۲ و حلال ۵۰۳ پالایش نفت اصفهان، برش سبک و رافینت شرکت پتروشیمی نوری، برش سنگین (حاصل از پالایشگاه نفت و پتروشیمی بجز بنزین و گازو ئیل)، سوخت کوره سبک و نیتروژن مایع پتروشیمی تبریز، برش سنگین پتروشیمی جم، برش سنگین شرکت پتروشیمی امیرکبیر، رافینت پتروشیمی بیستون، متانول پتروشیمی زاگرس، متانول پتروشیمی شیراز و متانول شرکت متانول کاوه است و بنزین اکتان ۸۷، بنزین اکتان ۹۱ و گازوئیل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در رینگ بین‌الملل عرضه می‌شود.
دیروز (دوشنبه) کالاهای اکستراکت نفت سپاهان و آیزوفید، حلال ۴۰۲ و ریفورمیت پالایش نفت تبریز در رینگ داخلی و گاز مایع پالایش نفت آبادان و گاز مایع شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس در رینگ بین‌الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد.
در این روز بیش از ۶۱.۰۳۰ تن فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۲.۶۹۴ میلیارد و ۹۹۷ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران دادوستد شد.