اخبار
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد
پرداخت ماهانه ۱۰۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز درمانی  
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: براساس تفاهم صورت گرفته با وزارت بهداشت ماهیانه ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات جاری مراکز درمانی طرف قرارداد با سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود.
 مصطفی سالاری در جلسه کمیته سلامت اداری و صیانت از حقوق مردم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در سازمان تأمین اجتماعی برگزار شد، اظهار داشت: نیمی از جمعیت کشور مخاطب خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی به صورت مستقیم و غیرمستقیم هستند.
وی ایجاد پرونده الکترونیک سلامت برای بیمه شدگان تأمین اجتماعی و سایر اقشار جامعه را دارای مزایای فراوان ارزیابی کرد و گفت: اجرای موفق راهنماهای بالینی و مدیریت بهینه منابع مالی از مهمترین نتایج پرونده الکترونیک سلامت است.
سالاری با بیان اینکه براساس تفاهم صورت گرفته با وزارت بهداشت ماهیانه ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات جاری مراکز درمانی طرف قرارداد با سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود، افزود: برای پرداخت مطالبات معوق نیز درحال چاره اندیشی هستیم و در آینده نزدیک خبرهای خوبی خواهیم داشت.
به گفته سالاری رضایتمندی بیشتر مردم از دریافت خدمات درمانی هدف نهایی همکاری‌های سازمان تأمین اجتماعی با وزارت بهداشت است و پرداخت مطالبات مراکز طرف قرارداد ارتقاء خدمات این مراکز و افزایش اعتبار دفترچه‌های درمانی را به همراه خواهد داشت.
 
رشد ۱۸ درصدی صدور جواز تاسیس صنعتی در نیمه نخست امسال
بررسی آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از صدور ۱۲ هزار و ۷۰۴ فقره جواز تاسیس صنعتی در نیمه نخست امسال و رشد ۱۸.۲ درصدی آن در مقایسه با مدت مشابه پارسال است. 
سرمایه مجوزهای تاسیس صادره در این مدت ۱۳۶۹ هزار میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال بود که در مقایسه با ۶ ماه نخست سال گذشته افت ۲۱.۸ درصدی داشته است.
رشد منفی برآورد سرمایه‌گذاری در ۶ ماه نخست امسال به دلیل  صدور جواز تاسیس واحد «پتروپالایش مکران»‌ با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری بیش از ۴۱۱ هزار میلیارد ریال در شهریور ماه پارسال است. بدون احتساب واحد مذکور تغییرات میزان پیش‌بینی سرمایه‌گذاری ۶ ماهه امسال افزایش ۲.۳ درصدی را نشان می‌دهد.
بآورد اشتغال جوازهای تاسیس صنعتی یاد شده در این مدت ۲۹۹ هزار و ۹۱۲ نفر است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد ۱۵.۸ درصدی را نشان می دهد.
افت صدور پروانه‌های بهره‌برداری
در ۶ ماه نخست امسال، همچنین دو هزار و ۹۲۶ فقره پروانه بهره برداری ایجادی و توسعه ای صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد ۸.۵ درصدی داشته است.
سرمایه این پروانه های بهره برداری ۲۰۳ هزار میلیارد و ۶۵۳.۷ میلیون ریال بود که در مقایسه با مدت مشابه پارسال افت ۳۸.۸ درصدی داشته است. همچنین اشتغال پروانه های بهره برداری صنعتی در مدت یاد شده ۴۶ هزار و ۹۶۲ نفر بوده که در مقایسه با نیمه نخست سال گذشته کاهش ۸.۳ درصدی نشان می دهد.
 
دستمزد سال ۹۹ کفاف زندگی کارگران را بدهد
یک کارشناس حوزه کار معتقد است برای تعیین دستمزد سال آینده کارگران باید کف حداقل‌های زندگی و نرخ تورم سبد معیشت کارگران محاسبه شود. علیرضا حیدری ، با اشاره به ماده ۴۱ قانون کار گفت: قانون می‌گوید که حداقل دستمزد باید به استناد دو مولفه نرخ تورم و سبد معیشت تعیین شود، اما تا زمانی که به سبد معیشت نرسیم تورم بی‌معناست بنابر این اول باید کف حداقل معیشت را به دست آوریم.وی ادامه داد:صدر ماده ۴۱ قانون کار اشاره دارد که حداقل مزد بر اساس نرخ تورم تعیین شود ولی ذیل آن معیار دومی را هم تعریف کرده و گفته دستمزد باید به اندازه‌ای باشد که معیشت خانوار را تامین کند یعنی حداقل دستمزد به شکلی تعیین شود که فارغ از همه متغیرهای موثر در نیروی کار، تامین کننده نیازهای معیشتی باشد و کفاف زندگی کارگران را بدهد.این کارشناس حوزه کار افزود: آنچه که شورای عالی کار همه ساله دنبال می‌کند این است که روند مصوبات مزدی را به سمت و سویی سوق دهد که به بند دو ماده ۴۱ قانون کار نزدیک شود و صرفنظر از نرخ تورم که چه عددی باشد به رقم سبد معیشت کارگران برسیم؛ به همین دلیل نمایندگان کارگری در شورای عالی کار همواره بر سبد معیشت تاکید دارند.به گفته حیدری، نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی گسترده است و بیشتر کالاهایی که بانک مرکزی تورمش را اعلام می‌کند در سبد کالای کارگران نیست و نهایتا به ۲۲ قلم برسد.وی در عین حال درباره پیشنهاداتی که درخصوص تعیین مزد منطقه‌ای مطرح می شود، گفت: منطقه‌ای شدن دستمزد زمانی قابلیت اجرا دارد که شرایط جغرافیایی، اقلیمی و صنعتی در کشور مدنظر قرار گیرد و حداقل‌های دستمزد بر اساس صنایع و جغرافیای مکان تعیین شود.