اخبار
کم رونقی معاملات در سامانه نیما
محدودیت واردات قیمت را کاهش داد
فعالان بازار ارز می‌گویند که هم اکنون عرضه در سامانه نیما، نسبت به تقاضا پیشی گرفته و همین امر منجر به کاهش معاملات این سامانه شده؛ اگرچه برخی روزها قیمت دلار نیمایی بیشتر از بازار است.
سامانه نیما این روزها مراحل بلوغ و تکامل خود به لحاظ معاملات را سپری می‌کند. عرضه و تقاضا شکل گرفته و بخش عمده‌ای از نیازهای وارداتی کشور به سمت تامین ارز خود از این سامانه پیش رفته است. شاید روزهایی که سامانه نیما اعلام موجودیت کرد، اختلاف نرخ ارز آنقدر زیاد بود که انتقادات حتی این سامانه را به سمت اضمحلال هم پیش برد؛ اما با مقاومت بانک مرکزی، مجدد حضور نیما در عرصه تجارت خارجی ایران پررنگ شد. بسیاری از فعالان اقتصادی و صادرکنندگان آن روزها بر این باور بودند که سامانه نیما، راه به جایی نخواهد برد و تنها ارز را چند نرخی خواهد کرد.
روزهای اول راه اندازی سامانه نیز این اتفاق رخ داد؛ به نحوی که ارز به دلیل اختلاف قیمت میان نرخ ۴۲۰۰ تومانی، سامانه نیما و بازار آزاد چندنرخی شد و اما اکنون بعد از گذشت بالغ بر یک سال، سامانه نیما خود را پیدا کرده و عرضه و تقاضا به شکل واقعی در آن ایجاد شده است. اما اتفاق مهمی که ظرف هفته‌های گذشته در سامانه نیما به چشم می‌خورد، پیشی گرفتن عرضه بر تقاضا است که به گفته فعالان اقتصادی، چندین زمینه دارد؛ به این معنا که دولت بر اساس مکانیزم مدیریت واردات، تلاش کرده تا میزان واردات کشور را مدیریت نموده و بخش عمده‌ای از ارز وارداتی مورد نیاز کشور در بخش غیر از کالاهای اساسی را از طریق این سامانه تامین کند.
از سوی دیگر، عرضه کنندگان عمده ارز در این سامانه را هم صادرکنندگان غیرنفتی تشکیل می‌دهند که این روزها به دلیل نزدیکی نرخ در سامانه نیما و بازار آزاد، رغبت پیدا کرده‌اند تا ارز حاصل از صادرات خود را عرضه کرده و منجر به عمق‌بخشی در این سامانه شوند. اینجا است که تعداد بازیگران و عرضه‌کنندگان ارز افزایش یافته و در مقابل، دولت با مدیریت واردات، تقاضاهایی را که به سمت سامانه نیما سوق می‌دهد را نیز مدیریت نماید.
تقاضا در سامانه نیما کمتر از عرضه است
کامران سلطانی زاده با برشمردن دلایل کاهش تقاضا در سامانه نیما نسبت به عرضه ارزهای صادراتی گفت: واردات محدود شده و تقاضا کمتر از عرضه صورت گرفته در سامانه نیما است؛ ضمن اینکه ارز مسافرتی نیز یک بار در سال بیشتر داده نمی‌شود، بنابراین تقاضای رسمی برای ارز در بازار وجود ندارد.
رئیس کانون صرافان افزود: در این میان، خرید صرافان از سامانه نیما نیز مشروط به فروش ارز در قالب سرفصل‌هایی است که بانک مرکزی تعیین کرده، بوده و بنابراین تقاضایی هم از این سمت به شکل افزایشی وجود ندارد. ضمن اینکه تفاوت قیمت بازار آزاد با سامانه نیما نیز اکنون بسیار اندک بوده و در محدوده ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومانی است.
وی تصریح کرد: هر چقدر فاصله بین ارز آزاد و سامانه نیما کمتر باشد، تقاضاهای سفته بازانه نیز کاهش می‌یابد و اکنون این اتفاق در بازار رخ داده است. پس تقاضای کلی بازار نیز کاهش یافته است.
عملکرد سامانه نیما در سال ۹۸
آمارهای سامانه نیما حکایت از آن دارد که از ابتدای سال ۹۸ تا کنون، مجموع معاملات فروش ارز صادراتی هفت میلیارد و و۷۰۰ میلیون یورو و مجموع تامین ارز واردات نیز از محل این سامانه حدود ۶.۹ میلیارد یورو بوده است. بنابراین اکنون مازاد عرضه حدود یک میلیارد یورویی به چشم می خورد.
بر اساس آمارهای رسمی سنا، میانگین موزون نرخ حواله یورو برای خرید در ۲۴ شهریورماه ۹۸ معادل ۱۲ هزار و ۹۰ تومان و نرخ فروش آن ۱۲ هزار و ۲۶۱ تومان بوده است. ضمن اینکه میانگین نرخ خرید هفتگی ۱۲ هزار و ۱۱ تومان و نرخ فروش ۱۲ هزار و ۲۲۹ تومان است.
 
 
 
اجرای «طرح ملی قبض سبز»؛ امکان رؤیت قبض برق از طریق نرم‌افزار کیپاد فراهم شد
 بانک‌پاسارگاد به عنوان نخستین بانک در کشور، «طرح ملی قبض سبز» را در نرم‌افزار کیف پول همراه (کیپاد) اجرا کرد.
به گزارش روابط‌عمومی بانک‌پاسارگاد، «طرح ملی قبض سبز» توسط شرکت توانیر، در راستای توسعه دولت الکترونیک، حذف قبض کاغذی و جایگزینی قبض الکترونیکی رونمایی شد. این طرح با هدف حفظ محیط‌ زیست و ارتقای سطح رفاه و خدمات مشتریان اجرا شده‌است. در پی عملیاتی شدن این طرح، بانک‌پاسارگاد، با اختصاص گزینه «قبض برق» در نسخه جدید نرم‌افزار کیپاد، پیشگام اجرای طرح ملی قبض سبز شد.
از این پس مشترکان برق سراسر کشور، می ­توانند با نصب نرم­ افزار کیپاد و مراجعه به گزینه «قبض برق» در این نرم افزار، تنها یک بار شناسه قبض برق خود را وارد کرده و نسبت به رؤیت صورت‌حساب برق مصرفی و پرداخت مبلغ آن اقدام کنند.
بر اساس این خبر، بانک پاسارگاد با مشارکت شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد، نسخه جدیدی از کیف پول همراه پاسارگاد (کیپاد) را در راستای توسعه راه‌کارهای پرداخت الکترونیک از طریق تلفن‌همراه هوشمند طراحی کرده‌است. مشتریان می‌توانند از طریق این برنامه، به راحتی و بدون اتلاف وقت، پرداختی سریع، امن و خوشایند را در حوزه مختلف تجربه کنند.
پرداخت الکترونیک عوارض آزادراهی، پرداخت عوارض طرح ترافیک، انتقال پول به دیگر کاربران، انتقال به حساب، اشتراک و پخش آنلاین فیلم و سریال آیو، پرداخت قبض، خرید بسته اینترنتی، خرید شارژ مستقیم، انجام امور نیکوکاری، اسکن کد QR، افزایش اعتبار کارت شهروندی مشهد و... از جمله خدماتی است که در نرم‌افزار کیپاد ارایه می‌شود.
گفتنی است این برنامه برای نسخه‌های اندروید و IOS از طریق سایت www.kipod.ir و سایت بانک پاسارگاد به نشانی www.bpi.ir قابل دریافت است. همچنین مشتریان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جزئیات خدمات ارایه‌شده در این برنامه، با مرکز تماس مشتریان شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد به شماره 23505 و یا مرکز مشاوره و اطلاع‌رسانی بانک‌پاسارگاد به شماره 82890 تماس حاصل کنند.
 
 
 
۳۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای خرید مسکن
در چهار ماهه نخست سال جاری حدود ۳۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای خرید مسکن به بخش ساختمان و مسکن پرداخت شده است.
بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی از تسهیلات پرداختی بانک‌ها به بخش‌های مختلف اقتصادی کشور، در چهار ماهه نخست سال جاری در مجموع ۲۱۸ هزار و ۸۴۲ میلیارد تومان تسهیلات از سوی بانک‌ها پرداخت شده است که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته مبلغ بیش از ۵۱ هزار میلیارد تومان افزایش را نشان می‌دهد.
به این ترتیب پرداخت تسهیلات بانکی به بخش‌های مختلف اقتصادی کشور در سال جاری نسبت به سال گذشته حدود ۳۱ درصد افزایش یافته است.
در میان انواع تسهیلات پرداختی به بخش‌های مختلف اقتصادی، تامین سرمایه در گردش حدود ۶۰ درصد از کل تسهیلات پرداختی را به خود اختصاص داده؛ به عبارت دیگر ۶۰ درصد از تسهیلات پرداختی بانک‌ها در سال جاری صرف تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی شده که این درصد نسبت به آمار انتهای سال گذشته با افزایش همراه بوده است.
به این ترتیب بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از تسهیلات پرداختی به تامین سرمایه در گردش، ۲۲ هزار میلیارد تومان به خرید کالای شخصی، ۲۰ هزار میلیارد تومان به ایجاد واحدهای جدید، ۱۶ هزار میلیارد تومان آن به توسعه واحدها، ۶۳۰۰ میلیارد تومان به تعمیر، حدود ۵۰۰۰ میلیارد ریال به خرید مسکن و ۱۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به سایر مصارف اختصاص یافته است.
اما بر اساس این گزارش، سهم بخش کشاورزی از تسهیلات پرداختی در این مدت حدود ۱۸ هزار میلیارد، صنعت و معدن بیش از ۶۰ هزار میلیارد، مسکن و ساختمان ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد، بازرگانی حدود ۴۰ هزار میلیارد، خدمات ۸۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد و سایر بخش‌ها ۳۱۰ میلیارد تومان بوده است.
به این ترتیب بخش‌های صنعت و معدن و خدمات در این مدت بیشترین جذب تسهیلات را داشته‌اند و در عین حال این آمار حاکی از آن است که سهم ۲۷ درصدی بخش صنعت و معدن از تسهیلات بانکی نسبت به پایان سال گذشته ثابت مانده است.
از سوی دیگر در بخش مسکن و ساختمان حدود ۳۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای خرید مسکن در چهار ماهه نخست سال جاری پرداخت شده است؛ در واقع در چهار ماهه نخست سال جاری حدود ۳۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای خرید مسکن به بخش ساختمان و مسکن پرداخت شده است.
 
 
 
 
آموزش الفبای بانکی با طرح «سپهر دانش‌» بانک صادرات ایران
بانک صادرات ایران در قالب طرح «سپهر دانش»  که از مهر ماه سال ۹۷ آغاز و تاکنون ادامه دارد 150 هزار دانش آموز را تحت پوشش قرار داده است.
به گزارش روابط‌عمومی بانک صادرات ایران سیستم بانکی و پولی کشور بر اساس وظایف و رسالت‌های اجتماعی خود با توجه به در اختیار داشتن سرمایه های کلان سپرده گذاران می‌تواند در جهت اهداف بزرگ و اولویت‌های مهم کشور گام بردارد. هدایت صحیح نقدینگی و همچنین بهره‌مندی از توانمندی های موجود در بین اقشار مختلف جامعه، مجال جولان تورم را گرفته و موجب رونق اقتصادی کشور می شود.
بانک صادرات ایران در راستای تحقق وظایف اجتماعی خود و اولویت قرار دادن  قشر جوان و فرهیخته کشور از چندی قبل، به دانش‌آموزان درس الفبای اقتصاد و بانکی یاد می دهد تا آنان از همین سنین با وظایف و مسئولیت های بزرگ اجتماعی و اقتصادی خود در زمینه بانکی آشنا شوند.
بر این اساس، بانک صادرات ایران طرح سپهر دانش را با هدف آشنایی با  عملیات بانکداری الکترونیک و همچنین تسهیل کمک رسانی به دانش آموزان کم بضاعت در مناطق محروم و نیز بهره مندی از هزاران جوایز خدمات و طرح های مختلف بانکی را اجرا کرده است.
بر همین اساس بانک صادرات در قالب طرح سپهر دانش که از مهر ماه سال ۹۷ آغاز و تا کنون ادامه دارد یکصد و پنجاه هزار دانش آموز را تحت پوشش قرار داده تا این افراد علی رغم ممنوعیت قانونی و  عدم شمولیت سن افتتاح حساب، با کمک والدین خود حساب بانکی داشته و از خدمات بانکداری الکترونیک استفاده کنند.
طرح «سپهر دانش» این امکان را فراهم می‌کند تا دانش آموزان کارت بانکی در اختیار خود داشته و در هفته تا سقف ۲۰۰هزار تومان تراکنش پولی داشته باشند. همچنین افرادی که می‌خواهند به صورت شخصی به هر دانش ‌آموز کمک های پولی و مالی داشته باشند در این طرح حمایت های خود را به صورت مستقیم در قالب شناسه‌های مشخص به دانش آموزان بی بضاعت یا کم درآمد ارسال می کنند‌.
در همین زمینه بانک صادرات ایران به هر دانش آموزی که با سپرده‌گذاری در طرح سپهر دانش آموز مشارکت می‌کند، به مناسبت سال تاسیس این بانک یعنی ۱۳۳۱، مبلغ ۳۱ هزار تومان هدیه می‌دهد. از طرف دیگر، والدین دانش آموزان در این طرح باید مبلغ ۶۹ هزار تومان به حساب فرزند خود واریز کرده تا دانش آموزان با حداقل ۱۰۰ هزار تومان در این طرح مشارکت داشته باشند.
 
 
 
سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد:
بیمه‌ کوثر در بین 40 شرکت برتر کشور
شرکت بیمه‌ کوثر با‌توجه ‌به بهبود قابل ملاحظه عملکرد مالی سال 97 در مقایسه با سال گذشته، به عنوان تنها شرکت بیمه‌ای در بین 40 شرکت برتر قرار گرفت.
به گزارش روابط‌عمومی بیمه‌کوثر، این شرکت با سرمایه‌گذاری در بازارهای سودده و جهش در سودآوری توانست از میان شرکت‌های پذیرفته شده نزد بورس تهران و فرابورس ایران در لیست برترین‌های سال97 قرار گیرد.
بر اساس این گزارش؛ سرمایه‌گذاری‌های مناسب شرکت در سال 97 موجب رشد 145درصدی درآمد سرمایه‌گذاری و رشد 142درصدی سود خالص این شرکت در مقایسه با سال گذشته شده است.
از شرکت‌های موجود در لیست 40 شرکت برتر می‌توان به ذوب‌آهن اصفهان، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، معدنی و صنعتی گل‌گهر، پتروشیمی شازند، پتروشیمی پارس، پتروشیمی پردیس، پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی مارون، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت پالایش نفت تهران، شرکت پالایش نفت اصفهان، شرکت ارتباطات سیار ایران و شرکت سرمایه‌گذاری غدیر اشاره کرد.
لازم به ذکر است؛ شرکت بیمه کوثر تنها شرکت بیمه‌ای کشور است که جزو 40 شرکت برتر بورس تهران و فرابورس ایران معرفی شده است.


 

دردیدار مدیرعامل بانک کشاورزی با استاندار سیستان و بلوچستان مطرح شد:
راهکارهای مشارکت در زنجیره تولید،ایجاداشتغال و تأمین پروتین
روح اله خدرحمی مدیرعامل بانک کشاورزی با احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان دیدار و گفت و گو کرد.
به گزارش روابط عمومی بانک کشاورزی در این دیدار که در محل ساختمان مرکزی این بانک برگزارشد،درباره توسعه فعالیت های دامداری و نیز استفاده بهینه از ظرفیت کشتارگاه های این استان مذاکره و توافقات خوبی حاصل شد.
بر اساس این گزارش،در این نشست راهکارهای مشارکت در قالب یک زنجیره تولید مورد بررسی قرار گرفت تا با تسهیلات بانک کشاورزی زمینه مناسبی برای استفاده از ظرفیت دامداری های منطقه و افزایش تولید گوشت قرمز فراهم شود.
این گزارش می افزاید، ویژگی این طرح مشارکت دامداران و روستائیان منطقه در مراحل اجرایی است که اثر مثبتی در ایجاد اشتغال و تأمین پروتئین کشور خواهد داشت.