درخواست بخش خصوصی از نمایندگان مجلس؛ تصویب لایحه تجارت متوقف شود
رئیس اتاق بازرگانی: تقاضای جدی ما جلوگیری از ادامه تصویب لایحه تجارت در مجلس است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در حاشیه جلسه هیئت نمایندگان اتاق تهران ،  مسعود خوانساری گفت: تقاضای جدی ما از مسئولان ارشد نظام این است که به هر طریق ممکن از ادامه تصویب مواد لایحه تجارت در مجلس شورای اسلامی جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه قانون تجارت فعلی یکی از قوانین مادر با بیش از ۸۵ سال سابقه در کشور است افزود: اینکه در لایحه جدید مواد ۶۰۰ گانه قانون فعلی به هزار و ۲۰۰ ماده افزایش یافته و در کل زیر بنای آن تغییر کرده، کار درستی نیست ضمن اینکه با کارشناسان اقتصادی، حقوقی، سیاسی و اجتماعی مشورت لازم صورت نگرفته بلکه این لایحه به صورت عجولانه در مجلس طرح شده و به سرعت در حال تصویب است که به نظر بیشتر کارشناسان و فعالان اقتصادی،  آسیب‌های زیادی متوجه اقتصاد کشور خواهد کرد.
وی اضافه کرد: امروز مکاتباتی را با رئیس جمهور، رئیس مجلس، رئیس قوه قضاییه و شورای نگهبان خواهیم داشت تا به هر شکلی که صلاح می‌دانند و امکان آن وجود دارد جلوی تصویب قانون جدید تجارت که به صورت عجولانه روند تصویب خود را در مجلس طی می‌کند گرفته شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: درخواست ما این است این اجازه داده شود تا نظر کارشناسان اقتصادی، حقوقی و فعالان کسب و کار و همچنین نظر ذینفعان در تصویب یک قانون مادر مانند قانون تجارت اخذ شود.
آقای خوانساری افزود: فکر می‌کنم در ۴۰ سال سابقه مجلس بعد از انقلاب اسلامی چنین سرعتی که ۳۳۰ ماده قانون مادر مانند قانون تجارت در دو تا سه روز در مجلس تصویب شود سابقه نداشته و کاری غیر قابل توجیه است.
اروپا در اینستکس وقت کشی می کند اگر راست می گوید خط اعتباری ایجاد کند
رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: اروپا می خواهد به هر شکلی شده ما را در برجام نگه دارد از این رو در اجرایی شدن اینستکس و ایجاد هر کانال تبادل مالی با ایران، وقت کشی می کند.
خانم فریال مستوفی در حاشیه نشست امروز هیئت امنای اتاق بازرگانی تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: تمایل اتحادیه اروپا به نگه داشتن ایران در برجام به این علت است که اگر اتفاقی افتاد منافع آن حفظ شود اما در حقیقت آنچه که در این مدت از این اتحادیه می بینیم این است که اقدامات لازم را انجام نمی دهد.
وی اضافه کرد: درست است که اجرایی شدن اس پی وی و یا اینستکس نیاز به زمان دارد اما نه دیگر اینقدر زمان، ضمن اینکه اتحادیه اروپا اگر می خواهد صداقت خود را نشان دهد باید یک خط اعتباری برای تبادل کالایی با ایران ایجاد کند نه اینکه وقت کشی کند.
خانم مستوفی با اشاره به پیشنهاد فرانسه مبنی بر اینکه به میزان 15 میلیارد دلار نفت را به صورت پیش فروش از ایران تحویل بگیرند گفت: مکرون حتی برای اجرایی کردن این پیشنهاد نیز دنبال گرفتن مجوز از آمریکاست ضمن اینکه آنها پیشنهاد کردند این میزان نفت را چین و هند از ایران بخرند و پول آن را در اینستکس بگذارند که حتما چینی ها و هندی ها این کار را نخواهند کرد زیرا می گویند خود ما به ازای پول نفت، کالا به ایران می فروشیم.
وی افزود: یکی از مشکلات این است که در اس پی وی صحبت بر سر تبادل خرید همه اقلام بود اما در اینستکس صحبت بر سر خرید اقلام بشردوستانه مانند غذا و دارو است حتی در اس پی وی قرار بود نفت از ایران خریداری شود و پول به اینستکس برود اما اکنون می خواهند مبادله را پایاپای انجام دهند یعنی پولی رد و بدل نشود به این شکل که وارد کننده اروپایی پول کالای وارداتی از ایران را در اینستکس بگذارد و صادر کننده اروپایی به ایران نیز از آنجا برداشت کند که این در حقیقت نوعی وقت کشی است.