اخبار
رئیس اتاق بازرگانی تهران:
دیپلماسی اقتصادی در شرایط فعلی 
اهمیت زیادی دارد
رئیس اتاق بازرگانی تهران معتقد است در شرایط تحریم‌های اقتصادی بخش‌های مختلف اقتصاد ایران باید خود را برای شرایط جدید تقویت کنند و در این بین دیپلماسی اقتصادی بیشترین اهمیت را دارد. مسعود خوانساری صبح دیروز در جلسه هیأت نمایندگان اتاق تهران اظهار کرد: در طول ماه‌های گذشته اقتصاد ایران با چالش‌های جدیدی مواجه شده است. از یک سو اعمال تحریم‌های جدید و از سوی دیگر چالش‌های اقتصادی داخلی باعث شده است که ما با شرایطی جدید مواجه شویم که برای عبور از آن‌ها باید حداکثر ظرفیت‌های موجود به کار گرفته شود.
به گفته وی در شرایط فعلی استفاده از ظرفیت بخش خصوصی اهمیت زیادی دارد و اتاق بازرگانی نهادی است که می‌تواند در استفاده از این ظرفیت برای کشور به عنوان یک نیروی کمکی جدی، فعال شود.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به آغاز دوره جدید چهار ساله فعالیت این اتاق، تأکید کرد: در دوره هشتم اتاق بازرگانی عملکرد قابل قبول و درخشانی از خود به نمایش گذاشت و ما تلاش کردیم با حفظ ارتباط قوی با قوای سه‌گانه، دیدگاه‌ها و دغدغه‌های بخش خصوصی را به آن‌ها منتقل کنیم و خوشبختانه مقام معظم رهبری در جلسه با هیأت دولت از آن‌ها خواستند که به نظرات بخش خصوصی گوش دهند.
خوانساری ادامه داد: بخش خصوصی در ماه‌های گذشته با توجه به دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های متعدد دولتی با فشارهای جدی مواجه شد که امیدواریم این روال در سال جاری متوقف شده و امکان برنامه‌ریزی به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی واقعی بازگردد. با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور دیپلماسی اهمیتی جدی دارد و ما تلاش می‌کنیم در اتاق بازرگانی تهران در حد توان خود این دغدغه‌ها را پیگیری کنیم.
به گفته وی یکی از نخستین برنامه‌هایی که اتاق بازرگانی تهران در دوره جدید دنبال می‌کند برنامه‌ریزی برای کمک به اقتصاد دانش بنیان و استارت‌آپ‌ها خواهد بود و احتمالاً به زودی کمیسیونی جدید برای حمایت از این بخش اقتصاد ایران در اتاق بازرگانی کار خود را آغاز می‌کند.
صبح دیروز نخستین جلسه از دوره نهم اتاق بازرگانی تهران برگزار شد و در جریان آن مسعود خوانساری که در دوره هشتم ریاست این اتاق را در اختیار داشت در سمت خود ابقاء شد.
براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده انتخابات اتاق بازرگانی ایران نیز ظرف هفته‌های آینده برگزار خواهد شد.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از نهایی شدن طرح هوشمندسازی شهرک‌های صنعتی در این سازمان در فصل بهار خبر داد و گفت که واحدهای صنعتی می‌توانند از طریق این سامانه، شهرک صنعتی، زون و قطعه مورد نظر خود را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند.
فتحعلی محمدزاده ، اظهار کرد: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی قصد دارد در سال جاری و در طول برنامه ششم برنامه‌های خود را به سمتی ببرد که شهرک‌های صنعتی هوشمند شود و رفت و آمد واحدهای صنعتی به ستاد مرکزی شرکت‌های استانی به حداقل برسد.
 
دستگاههای دولتی مکلف شدند؛
واریز ۴۰۰ هزار تومان افزایش حقوق 
به حساب کارکنان تا پایان هفته
رئیس سازمان برنامه و بودجه در پی تعلل برخی از دستگاه‌ها در واریز ۴۰۰ هزار تومان افزایش حقوق کارمندان دولت، در بخشنامه‌ای تکلیف کرد که این مبلغ تا پایان هفته جاری به حساب کارمندان واریز شود.با توجه به تأخیر برخی از دستگاه‌ها در واریز ۴۰۰ هزار تومان افزایش حقوق مربوط به فروردین ماه کارمندان دولت، محمدباقر نوبخت در بخشنامه‌ای دستگاه‌های دولتی را مکلف کرد که تا پایان هفته جاری این مبلغ را به حساب کارکنان واریز کنند.در این بخشنامه آمده است: با وجود همه محدودیت‌های مالی در ماه نخست سال، تمهیدات لازم برای پرداخت ۴۰۰ هزار تومان مورد اشاره در قانون بودجه به صورت علی‌الحساب بابت افزایش حقوق فروردین ماه به کارکنان دولت برای شاغلان و بازنشستگان تخصیص اعتبار و به خزانه‌داری کل کشور اعلام شده است.حسب اطلاع متأسفانه برخی از دستگاه‌های مشمول نسبت به پرداخت افزایش تاکنون اقدام نکردند. در این حالت ضمن اعلام غیر موجه و غیر مسئولانه بودن این تأخیر لازم است تمامی دستگاه‌های اجرایی تا پایان هفته جاری نسبت به پرداخت مبلغ ۴۰۰ هزار تومان علی‌الحساب به افراد ذینفع اقدام و در اولین فرصت نسبت به صدور احکام کارگزینی اقدامات لازم را انجام دهند.
 
صادرات 2/9 میلیارد دلاری بخش معدن 
در سال 97
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام کرد: بیش از 9 میلیارد و 226 میلیون دلار محصولات معدنی و صنایع معدنی در سال 97 صادر شد که زنجیره فولاد با 4.1 میلیارد دلار صادرات در رتبه نخست زنجیره معدن قرار دارد.
به گزارش ایمیدرو، از آغاز فروردین تا پایان اسفند ماه 97، بیش از 57 میلیون و 707 هزار تن انواع محصولات معدنی صادر شد. این در حالی است که میزان صادرات وزنی این محصولات در مدت یاد شده پنج درصد کاهش یافت.
برپایه این گزارش، صادرات زنجیره فولاد در سال 97 با 17 درصد رشد به چهار میلیارد و 118 میلیون و 110 هزار دلار رسید. در مدت یاد شده، میزان صادرات زنجیره فولاد با رشد سه درصدی به هشت میلیون و 903 هزار تن افزایش یافت و در صدر صادرات حوزه معدن و صنایع معدنی قرار گرفت.
در مدت یاد شده، صادرات زنجیره مس و محصولات پایین دستی با رشد 13 درصدی به 917 میلیون دلار رسید و در رتبه دوم صادرات بخش معدنی و صنایع معدنی کشور قرار گرفت.
همچنین طی این مدت، 420 میلیون و 250 هزار دلار زنجیره سیمان، 380 میلیون و 950 هزار دلار کنسانتره سنگ آهن، 342 میلیون و 130 هزار دلار انواع سنگ و محصولات مرتبط، 255 میلیون و 810 هزار دلار زنجیره روی و 128 میلیون و 10 هزار دلار زنجیره سرب صادر شد.
پارسال 72 میلیون و 610 هزار دلار زغال سنگ و کک، 55 میلیون و 460 هزار دلار زنجیره کروم، 32 میلیون و 940 هزار دلار زنجیره مولیبدن، 11 میلیون و 440 هزار دلار انواع سفال، آجر، کاشی و سرامیک، 160 هزار دلار پودر آلومینا و محصولات مرتبط، 390 هزار دلار زنجیره تیتان، 160 هزار دلار فلزات و سنگ های گرانبها، 40 هزار دلار میکا، 30 هزار دلار نیکل و محصولات و همچنین یک میلیارد و 352 میلیون و 640 هزار دلار سایر محصولات معدنی و صنایع معدنی صادر شد.در مدت یاد شده، بیش از سه میلیون و 643 هزار تن انواع محصولات معدنی و صنایع معدنی به ارزش سه میلیارد و 575 میلیون و 750 هزار دلار وارد شد که حاکی از کاهش 41 درصدی میزان تناژ و کاهش 34 درصدی ارزش محصولات است.
در سال 97، بیش از یک میلیارد و 288 میلیون و 490 هزار دلار محصولات زنجیره فولاد، 17 میلیون و 420 هزار دلار مس و محصولات پایین دستی، 217 میلیون و 630 هزار دلار زنجیره آلومینیوم و محصولات و 202 میلیون و 230هزار دلار زغال سنگ و کک وارد کشور شد.
پیشتر «خداداد غریب پور» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بخش معدن و صنایع معدنی در 11 ماهه پارسال سهم 21 درصدی از ارزش کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داد و از 8.2 میلیارد دلار فراتر رفت.