اخبار

وزیر کشور: محدودیت‌ برخی مشاغل پس از تزریق ۲ دُز واکسن برداشته می‌شود

وزیر کشور درباره تصمیمات نشست قرارگاه عملیاتی ستاد کرونا، گفت: قرار شد محدودیت برای مشاغلی که با زدن ۲ دوز واکسن مصونیت عمومی پیدا می‌کنند، برداشته شود.
احمد وحیدی وزیر کشور عصر سه شنبه در حاشیه نشست قرارگاه عملیاتی ستاد کرونا در جمع خبرنگاران گفت: در جلسه امروز طرح شهید سلیمانی مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد تا با تقویت هر چه بیشتر آن بتوانیم مرحله‌ شناسایی، مراقبت، قرنطینه، حمایت و واکسیناسیون با دقت و سرعت بیشتری انجام شود.  
وزیر کشور افزود: مقرر شد در مرحله شناسایی میزان تستها را بیشتر کنیم تا به شکل هوشمند بتوانیم مراحل قرنطینه را بهتر پیاده سازی کنیم. بنا شد حمایت‌های شخصی  و صنفی را مجددا مورد بررسی قرار دهیم.  
وحیدی خاطرنشان کرد: نسبت به سرعت بخشی واکسیناسیون کاملا این آمادگی از طرف عزیزان ما در وزارت بهداشت با تمهیداتی که صورت گرفته وجود دارد و باید مردم با توجه به این‌ آمادگی‌ها هر چه سریعتر برای واکسیناسیون مراجعه کنند تا موضوع واکسیناسیون در کمترین زمان ممکن به انتها برسد.  
وی گفت: بحث دیگر نشست امروز راجع به پیگیری تامین معوقات کادر درمان بود که بخش‌هایی از این معوقات پرداخت شده و معوقات به مرور تکمیل خواهد شد.
وزیر کشور درباره محدودیت‌ها هم گفت: در این جلسه برخی محدودیت‌هایی که می‌تواند برداشته شود- به ویژه برخی مشاغل- مورد بررسی قرار گرفت. قرار شد محدودیت برای مشاغلی که با زدن ۲ دوز واکسن مصونیت عمومی پیدا می‌کنند، برداشته شود.
وحیدی ادامه داد: همچنین راجع به ترددهای مرزی و کنترل دقیق‌تر، تست در مبادی ورودی و خروجی به شکل زمینی و هوایی بحث و مقرر شد تمهیدات قوی‌تری در این رابطه وضع شود.  وی در ادامه درباره برداشته شدن محدودیت های شبانه تاکید کرد: تردد شبانه تا  فوتی‌ها به میزان قابل توجهی کاهش نیابد، برداشته نخواهد شد. ما به دنبال رفع محدودیت‌ها هستیم اما این موضوع باید همراه با کاهش ابتلاها و فوتی‌ها باشد.  
وزیر کشور در ادامه گفت: از نظر واکسن هیچ مشکلی نداریم و واکسن‌ها وارد شده است. عزیزان ما هم در وزارت بهداشت و بسیج و هلال احمر و همه دستگاه‌های همکار وزارت کاملا آمادگی دارند.
وحیدی یادآور شد: در حال حاضر با رفع محدودیت سنی و اعلام سن ۱۸ سال به بالا، اشخاص می‌توانند برای واکسیناسیون مراجعه کنند و ممنوعیتی از این حیث نداریم. بنابراین خواهش ما این است که حتماً مراجعه کنند و این کار هر چه زودتر انجام شود.
 
 
 
 
قالیباف: راه حل مشکلات تمسک به باورهای دوران دفاع مقدس است
تهران - ایرنا - رییس مجلس با تاکید براین که بقای جمهوری اسلامی نتیجه اتکا و اعتماد به سنت های الهی در برهه‌های مختلف به خصوص دوران جنگ تحمیلی است، تاکید کرد: عزت دنیوی و اخروی و حل مشکلات در سایه اعتقاد به سنت های الهی، اعتماد به مردم و تمسک به فرهنگ جهاد و شهادت و کار و تلاش به دست می‌آید.
به گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف ظهر سه‌شنبه در مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس با اشاره به تحولاتی که انقلاب اسلامی در 4 دهه گذشته و نیز دوران مبارزات نهضت 15 خرداد، گفت: در دوران نهضت امام خمینی (ره) همه پارامترهای مادی نشان می‌داد که اساسا انقلاب نباید پیروز می شد و از همان روزهای نخست نهضت، از امام (ره) می پرسیدند که با کدام طرفدار و با کدام سرباز و با کدام امکانات میخواهید قیام کنید؟ درحالی که گفتار و رفتار امام حاکی اعتماد و اعتقاد حقیقی ایشان به خدا و سنت های الهی بود و در حقیقت از همان نطقه، اتکا به فرهنک جهاد و شهادت جزئی جدایی ناپذیر از انقلاب اسلامی شد.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سختی های دوران مبارزات انقلاب اسلامی و نیز دوران دفاع مقدس به ذکر خاطراتی تکان دهنده از روزهای مختلف جنگ تحمیلی پرداخت و افزود: اتکا به سنت‌های الهی یعنی صبر و  مجاهدت در راه خدا، هرچند سخت و غیرقابل تحمل باشد، تا آنجا که صف مجاهدین و منافقین از هم جدا شود؛ البته این مسئله به راحتی که امروز بیان می‌کنیم نبود و نیست بلکه فرایندی بسیار سخت است و به راحتی به دست نمی‌آید.
وی در همین زمینه تصریح کرد: مجاهدت در دوران دفاع مقدس درحالی بود که در برهه‌ای نه فقط سیم خاردار بلکه حتی گونی برای سنگرسازی نداشتیم و سختی جنگ و فشار دشمن و آتش بعثی ها تاجایی عرصه را سخت می‌کرد که گاهی حتی به حفظ همان سنگری که رزمندگان ما در آن حضور داشتند یا حفظ حتی یک خاکریز راضی بودیم.
قالیباف با اشاره به روزهای آغاز جنگ تحمیلی و ایستادگی رزمندگان و مردم مقابل دشمن بعثی در مناطق مختلف خوزستان اظهارکرد: در آن روزها، نه تنها کلاشنیکف نداشتیم، بلکه حتی اسلحه «ژ-3» نیز بسیار کم بود و مدافعان این کشور فقط با اسلحه «ام.یک» و یا «برنو» مقابل لشگریان صدام ایستادند.
رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در چنان شرایطی بود که رزمندگان و مجاهدان از مسیر خدا و دفاع در برابر دشمن پا پس نکشیدند و خدا به سبب این مجاهدت‌ها و صبر در آن سختی ها، به ملت ایران پیروزی در جنگ و منزلت و عزت عطا کرد.
وی تاکید کرد: اتفاقات جنگ‌های احد، حنین، خندق و... را در آیات و روایات خوانده‌ایم و دوران دفاع مقدس را نیز با گوشت و پوست و استخوان درک کرده‌ایم بر این اساس که می‌گوییم که اگر بر سنت‌های الهی پابرجا باشیم، وعده الهی برای پیروزی، وعده‌ای صادق است.
قالیباف تاکید کرد: امروز اگر بقای جمهوری اسلامی را شاهد هستیم به این دلیل است که در برهه‌های مختلف به خصوص دوران دفاع مقدس با اتکا به سنت‌های الهی  حرکت کرده‌ایم.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که سنت های الهی طبق آیه قرآن نه تبدیل می‌شود و نه تحویل، خاطرنشان کرد: همان سنت‌ها و قوانین الهی امروز در عرصه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی هم جاری است و در این عرصه‌ها باید به همان سنت‌ها اتکا کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اگر از سویی شاهد بی‌عرضگی در اداره کشور و از سویی شاهد ناراحتی مردم بودیم به این دلیل است که به سنت‌های الهی پشت کردیم و در اقتصاد، سیاست، روابط برادرانه و روابط اداری و... می‌خواهیم زمینی عمل کنیم.
قالیباف با تاکید بر این که اگر در اقتصاد هم به سنت‌های الهی و همان اعتقاد رزمندگان دوران دفاع مقدس عمل کنیم، در همین اقتصاد هم فراوانی‌های زیادی هست، گفت: اما بدانیم که اگر در محیطی دروغ، ریا و ربا باشد خدا با هیچ کس عقد اخوت نبسته و در چنین شرایطی خدا به هیچ کس وعده پیروزی نداده است.
رییس مجلس تاکید کرد: همه باید به این سوال فکر کنیم که آیا در هر بخش و قسمتی که حضور داریم و مسوولیت داریم، رفتارها و باورهای‌مان شبیه رزمندگان شلمچه آسمانی است یا نه؟ و اگر چنان نیست، چه توقعی داریم که مشکلات را حل کنیم.وی با تاکید بر این که در دوران دفاع مقدس، برنامه‌ریزی دقیق و عقلانیت داشتن البته با تکیه و اعتقاد به سنت های الهی جزو اصول ما بود گفت: امروز در اداره جامعه هم باید با همان روش و اصول برنامه ریزی و مدیریت کنیم تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
قالیباف تاکید کرد: آن‌هایی که اندیشه غربی و وادادگی در مقابل غرب را در ذهن خود دارند، بدانند که عزت دنیوی و اخروی و حل مشکلات در سایه اعتقاد به سنت های الهی، اعتماد به مردم و تمسک به فرهنگ جهاد و شهادت و کار و تلاش به دست می‌آید و جز با اتکا به این اصول مشکلات حل نمی شود.
 
 
 
 
خطیب‌زاده: مذاکرات وین در هفته‌های آتی از سرگرفته خواهد شد
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با تاکید براینکه نشست وزرای ۱+۴ در نیویورک در دستورکار نیست،گفت: هر نشست و جلسه‌ای هماهنگی قبلی و تنظیم دستورکار لازم دارد، همانطور که قبلا تاکید شد گفتگوهای وین به‌زودی و طی چندهفته آتی از سرگرفته خواهد شد و این به اطلاع۱+۴ رسانده شده است.سخنگوی وزارت امور خارجه روز سه شنبه به وقت محلی در گفتگو با خبرنگار ایرنا در نیویورک افزود: اما در عین حال لازم است قبل از آن،  تیم سیاست خارجی دولت جمع بندی نهایی خود در خصوص کم و کیف گفتگوها را انجام دهد.خطیب زاده همچنین در پاسخ به اینکه آیا نشست وزرای خارجه ایران و  ۱+۴  در دستور کار قرار دارد، گفت:  برجام و گفتگوهای وین یکی از موضوعات اصلی ملاقات‌های دوجانبه با آقای بورل (مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا)  و وزرای خارجه حاضر از ۴+۱ خواهد بود .سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: اما نه برنامه‌ای برای جلسه وزرای خارجه ایران و ۱+۴ از قبل تنظیم شده است و نه اینکه بر اساس اطلاع ما همه وزرای خارجه ۴+۱ در نیویورک حاضر هستند.
پیش از این، ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه اعلام کرده بود که قدرت‌های جهان و ایران احتمالا در حاشیه نشست سالانه سازمان ملل با هم دیدار می‌کنند.به گزارش خبرگزاری رویترز، لودریان احتمال برگزاری دیدار مقام‌های ایران و قدرت‌های جهانی را اواخر هفته عنوان کرد.
لودریان در یک کنفرانس خبری گفت که این دیدار که شامل تمام طرفین توافق هسته‌ای ایران به غیر از آمریکا می‌شود، با هدف ایجاد یک حرکت مثبت برای ادامه مذاکرات است.اریک بارکس راگلز مقام ارشد وزارت امور خارجه در دفتر امور سازمان های بین المللی نیز روز دوشنبه افزود که ما همچنان به مسیر دیپلماسی برای دستیابی به بازگشت متقابل به اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پایبند می مانیم.
این مقام وزارت خارجه آمریکا در مورد آنکه چه زمان آمریکا دوباره به مذاکرات وین باز می گردد، گفت: من می دانم که ما گفته ایم که آماده بازگشت هستیم و امیدواریم به زودی خبری از ایرانیان دریافت کنیم.
«آنزه لوگار» وزیر امور خارجه اسلوونی نیز دوشنبه با قرائت بیانیه مشترک کشورهای عضو اتحادیه اروپا را در شصت‌وپنجمین نشست مجمع عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیان کرد: اتحادیه اروپا در این مقطع حساس پایبندی خود را به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و حمایت از اجرای کامل و موثر آن اعلام می‌کند. اتحادیه اروپا همچنین به مسائل مرتبط با خروج یکجانبه آمریکا از برجام و اعمال دوباره تحریم‌ها اعتراف می‌کند.
وزیر خارجه اسلوونی یادآورشد  که رفع تحریم های برجامی، در کنار اجرای کامل و قابل راستی آزمایی تعهدات ایران، بخش مهمی از این توافق به‌شمار می‌رود. وی بدون اشاره به بدعهدی طرف‌های اروپایی در اجرای تعهدات برجامی این ادعای تکراری را مطرح کرد که اتحادیه اروپا به تعهدات خود در برجام از جمله رفع تحریم‌ها عمل کرده است.
ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما پس از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.