کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با «اخبار صنعت»؛
سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری راهکار عدم زیانهای سنگین به سرمایه داران خرد است
کارشناس بازار سرمایه گفت: بیشتر کشورهای توسعه یافته و کشورهایی که بورس دارند و از بازار سرمایه استفاده می کنند اصولا بیش از  ۸۰درصد درصد سرمایه گذاران از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری واردد بورس شده اند.به این معنا که هیچکس به صورت مستقیم به امر خرید سهام ورود نمی کند، چون یک موضوع تخصصی است.
به گزارش اخبار صنعت، اگر به خاطر داشته باشید از اواخر سال 98 و آغاز سال 99 تا اواسط مرداد ماه بورس ایران روزهای طلایی به خود دید. روزهایی که بسیاری را به یک باره ثروتمند کرد به نوعی که راه صد ساله را یک شبه پیمودند و این ضرب المثل را به واقعیت تبدیل کردند. در حالی که بسیاری که دارایی های اصلی زندگی خود را برای چند برابر ثروتشان فروخته و در بورس سرمایه گذاری کردند به یک باره بر خاک سیاه نشستند و دارایی آنها دود شد و رفت! برای شناخت بازار سهام احمد اشتیاقی کارشناس و فعال بازار سرمایه معتقد است باید به سراغ متخصصان و آموزش گیری از اهل فن بورس رفت و سرمایه گذاران خرد فقط و فقط باید در صندوق های سرمایه گذاری، سهام بخرند و سرمایه گذاری کنند. ادامه این گفت و گو با اخبار صنعت را می خوانید.
احمد اشتیاقی کارشناس بورس و بازار سرمایه در گفت و گو با اخبار صنعت به موضوع اهمیت عرضه هالی اولیه و زمانبندی آن برای جذب سرمایه ها گفت: یکی از موضوعاتی که در بازار سرمایه مهم است و دولت برای آن باید برنامه ریزی منسجم ودقیقی داشته باشد، عرضه های اولیه است که در چه زمانی و با چه مدلی انجام شود. آنچه از مدیریت عرضه های اولیه به صورت ظاهری می توان فهمید این است که مدلی در پیش گرفته شده تا براین اساس سرمایه گذاری به روش مستقیم در بورس به شدت کاهش بیابد.
وی در این باره خاطر نشان کرد: کاهش سرمایه گذاری به صورت مستقیم از این جهت حائز اهمیت است چرا که سرمایه گذاری مستقیم سهامداران تازه وارد و خرد در بازار همان مسائلی را آفرید که سال 99 شاهد بودیم. 
اشتیاقی دراین باره تصریح کرد: هنگامی که سهامداران خرد از نحوه کار در بازار بزرگی مثل بازار سهام اطلاعات کافی ندارند، قطعا روش هدایت آنها به سمت صندوق های سرمایه گذاری روش درست و معقولی است. با توجه به اینکه اصولا سرمایه گذاران خرد سرمایه های جزیی دارند وامکانی برای سرمایه گذاری در سرمایه شرکت های بزرگ را ندارند بهتر است به صندوق های سرمایه گذاری انتقال داده شوند تا از خسارت ها و ریزش های احتمالی شدید درامان بمانند.
اشتیاقی کارشناس بازار سرمایه با اشاره به فعالیت های قابل توجه سازمان بورس و اوراق بهادار به اخبار صنعت گفت: یکی از فعالیت های خوب سازمان این بود که بخشی از عرضه های اولیه را اختصاصا فقط به صندوق های سرمایه گذاری واگذار می‌کند تا  زمینه های مناسب برای تشویق مردم برای سرمایه گذاری هایی به این شکل فراهم شود. موضوعی که به نفع خود سهامدار خرد تمام می شود.
کارشناس بازار سرمایه در ادامه خاطر نشان کرد: اینها مواردی است که بازار را دچار آسیب هایی کرده است. بخش عمده ای از اتفاقاتی که در سال ۹۹ رخ داد ناشی از عدم آشنایی مردم با بازار سرمایه بود. متاسفانه ورود به قیمت‌های بالا بدون اینکه شناختی از معاملات دربورس داشته باشند موجب زیان های شدیدی برای سهامداران خرد شد.
وی در این باره تصریح کرد: این در حالی است که اگر مردم به صورت غیرمستقیم از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری وارد چرخه معاملات بورس می شدند قطعاً شاهد اتفاق‌های سال ۹۹ نمی بودیم و خسارت هایی که بخش هایی از مردم را دچار ضررها و زیان های سنگین کرد پیش نمی آمد. موضوعی که دید برخی از مردم را به سرمایه گذاری دربورس تغییر داد. 
کارشناس بورس و بازار سرمایه در این باره توضیح داد: بنده به عنوان کارشناس و فعال بازار سرمایه معتقدم وقتی مردم را برای حضور در بازار سرمایه دعوت می کنیم، در وهله اول پیش از هر کاری باید راه مناسب سرمایه گذاری را به آنها نشان دهیم. سرمایه گذاری با کیفیتی که به واسطه وجود مدیران خوب در صندوق‌های سرمایه‌گذاری منجر به رشد سرمایه مردم شود و هم اینکه تا بازار دچار تلاطم های می شود که در ذات بازار وجود دارد شاهد صف های خرید و فروش هایی نباشیم که وضعیت را بغرنج تر از قبل می کند.
احمد اشتیاقی در خصوص اهمیت آموزش دهی به سرمایه گذاران خرد نیز گفت: قطعا مقوله آموزش دهی به سرمایه داران خرد موضوع بسیارمهمی است که در سازمان بورس و اوراق بهادار باید این مساله برای خود جایی باز کند. بحث آموزش به این دلیل حائز اهمیت است که بتوانیم به مردم به واسطه گستره ی آموزش و درخواست از آنها که از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری به بورس ورود کنید، آنها را نسبت به اهمیت تاثیر گذاری آموزشی که می بینند و عواید و نتایج  آن را در فعالیت های سرمایه گذاری بورسی خود خواهند دید آگاه کنیم.
وی در این باره با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری در کشورهای توسعه یافته گفت: بیشتر کشورهای توسعه یافته و کشورهایی که بورس دارند و از بازار سرمایه استفاده می کنند اصولا بیش از  ۸۰درصد درصد سرمایه گذاران از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری واردد بورس شده اند.به این معنا که هیچکس به صورت مستقیم به امر خرید سهام ورود نمی کند، چون یک موضوع تخصصی است.اشتیاقی در این باره تصریح کرد: بنابراین این مسیر باید طی شود تا از هر گونه ضرر و زیان مردم جلوگیری به عمل آید و مشکلات سال ۹۹ تکرار نشود. ضمن اینکه مباحث مرتبط با سخت افزار و نرم‌افزاری که باید بازار سرمایه داشته باشد. سیستم های معاملاتی و خطاهایی که سال ۹۹ رخ داد در حال حاضر برطرف شده، لذا در فرصتی که وجود دارد باید روی بهینه سازی زیرساخت‌های سیستم‌های معاملاتی کار شود تا مورد خطای مجدد قرار نگیرند.