در صفحات دیگر

زنگنه:درآمد نفتی ایران بیش از 100 میلیارد دلار کاهش یافت

وزیر نفت در گزارش عملکرد فروش نفت طی دوران تشدید تحریم و جنگ اقتصادی اعلام کرد که در سه سال جنگ اقتصادی، درآمد نفتی کشور بیش از 100 میلیارد دلار کاهش یافت.
دکتر حسن روحانی، دیروز (یکشنبه، 30 خردادماه) در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، ضمن آرزوی موفقیت برای رئیس‌جمهوری منتخب، از ستاد اقتصادی دولت خواست گزارش‌های لازم از وضع اقتصادی کشور و اقدام‌های انجام‌شده را به رئیس‌جمهوری منتخب ارائه کنند.
وی با تأکید بر اینکه اولویت دولت، تأمین ارز کالاهای اساسی و دارو برای افزایش رفاه عمومی و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر جامعه بوده است، افزود: همه تلاش دولت بر آن بوده است که با مقاومت در برابر تحریم 100 درصدی دشمنان ایران، درآمد ارزی لازم برای تأمین کالاهای اساسی و ضروری و حفظ و ارتقای تولید کشور را فراهم کند.
رئیس‌جمهوری تصریح کرد: کارنامه موفقیت دولت در این نبرد نابرابر با تحریم‌کنندگان قابل ملاحظه است، همسو با این روند، کنترل نوسان‌های بازار داخلی و جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی و نرخ تورم در کشور و همچنین ایجاد رفاه نسبی در جامعه از مهم‌ترین اهداف دولت بوده است.
در ابتدای این نشست، بیژن زنگنه، وزیر نفت گزارشی از عملکرد فروش نفت در دوران تشدید تحریم و جنگ اقتصادی ارائه کرد.
براساس این گزارش از سال 97 با خروج یکجانبه آمریکا از برجام و آغاز جنگ اقتصادی ترامپ علیه ملت ایران، با اعمال سیاست ارعاب و تهدید دولت آمریکا مشتریان نفتی کشورمان، تقاضای خود را کاهش دادند و این کاهش درآمد، بر همه بخش‌ها از جمله بودجه دولت تأثیر گذاشت.
در سال 99 نیز افزون بر تحریم‌های آمریکا و شرایط خاص پاندمی کرونا، پایین آمدن قیمت نفت، کاهش درآمد دولت را تشدید کرد، به‌نحوی که در مجموع در سه سال جنگ اقتصادی، درآمد نفتی کشور بیش از 100 میلیارد دلار کاهش یافت.
براساس این گزارش، دولت تدبیر و امید در این شرایط تلاش کرد در کنار استفاده از روش‌های غیرمتعارف در فروش نفت و فرآورده‌های نفتی، وابستگی به نفت را در بودجه کشور کاهش دهد تا آنجا که وابستگی 42 درصدی بودجه به نفت در ابتدای دولت تدبیر و امید، در لایحه بودجه سال 99 به کمتر از 10 درصد رسید و برای نخستین بار در کشور، بودجه بدون اتکا به درآمدهای نفتی تدوین شد.
 
 
 
 
 
استفاده از گیج‌های درون‌چاهی ساخت داخل در چاه‌های اکتشافی
مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران از استفاده موفق از گیج‌های درون‌چاهی ساخت داخل در عملیات آزمایش سازند چاه‌های اکتشافی خبر داد.
به گزارش مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، برای نخستین بار در عملیات آزمایش سازند به‌وسیله ابزار Full Bore DST در چاه‌های اکتشافی رام و گناوه، از گیج‌های درون‌چاهی و حمل‌کننده‌های (Gauge Carrier) ساخت داخل استفاده شد که باوجود فشار بالای بن‌چاهی حین عملیات اسیدکاری، دمای بالای بن‌چاهی و طولانی بودن زمان عملیات آزمایش، ثبت اطلاعات فشار و دما به کمک این گیج‌ها با موفقیت انجام شد و حمل‌کننده‌های آن نیز عملکرد خوبی در مقابل فشارهای بالای بن‌چاهی داشتند.
ساخت این گیج‌ها و طراحی و ساخت حمل‌کننده‌های آن همه از سوی شرکت‌های ایرانی انجام شده و با توجه به دلایلی از قبیل محدود بودن منابع، زمان‌بر بودن ثبت سفارش خرید از منابع خارج از کشور و وجود تحریم‌ها، در دستور خرید پیمانکار اداره آزمایش چاه‌های مهندسی نفت قرار گرفت و با پذیرفتن همه مسئولیت‌ها و ریسک‌های آن از سوی پیمانکار مستقیم و موافقت این امور در عملیات آزمایش چاه‌های اکتشافی از آنها استفاده شد که در نوع خود با توجه به حساسیت بالای عملیات منحصربه‌فرد است.
به همین منظور در نشست‌ها و هم‌اندیشی‌های مختلف برای تأیید فنی این گیج‌ها، از آنجا که نهاد و مرجع رسمی و غیررسمی در داخل کشور برای کسب تأییدیه فنی وجود نداشت، بهترین روش برای ارزیابی دقیق این گیج‌ها، استفاده هم‌زمان از گیج‌های ایرانی و گیج‌های مشابه آمریکایی، کانادایی و فرانسوی بود که به لطف خدا و همت کارشناسان، در عملیات تست میدانی نتایج داده‌های ثبت‌شده به‌وسله گیج‌های ساخت داخل و نمونه‌های خارجی به‌طور کامل با هم منطبق بوده است.
علی‌اصغر شکوهی، رئیس اداره آزمایش چاه‌های مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد: استفاده از توان داخل در زمینه‌های مختلف، سرلوحه سیاست‌های کاری این امور است که امیدواریم با بهره‌مندی از توانمندی سازندگان داخلی شاهد خودکفایی در ساخت و استفاده از تجهیزات پیشرفته صنایع نفت و گاز در کشور باشیم.