اخبار
تعیین ضوابط بلندمرتبه سازی و تراکم در هر شهر به استانها واگذار شد
شورای عالی شهرسازی تعیین ضوابط بلند مرتبه سازی و میزان فروش تراکم در هر شهر را به ادارات کل راه و شهرسازی استان ها منوط به تأیید نهایی این شورای عالی واگذار کرد.
فرزانه صادق‌مالواجرد معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مصوبه این شورای عالی در خصوص تعیین ضوابط بلندمرتبه سازی و فروش تراکم ساختمانی را به معاون عمرانی وزارت کشور و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و همچنین استانداران سراسر کشور ابلاغ کرد.
در این مصوبه آمده:
شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ 1399/7/21 گزارش دبیرخانه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران (دفتر نظارت بر طرح‌های توسعه و عمران) را در خصوص ارزیابی و آسیب شناسی «ضوابط عام استقرار ساختمان‌های بلند در شهرهای ایران» مصوب جلسه مورخ 1397/7/16 این شورای عالی استماع و ضمن تصویب تغییرات پیشنهادی مقرر کرد: «ضوابط عام استقرار ساختمان‌های بلند در شهرهای ایران» بر اساس تغییرات مذکور و اعمال نقطه نظرات اعضای شورای عالی شهرسازی در راستای تسهیل فرآیند تصویب و رفع ابهام و جلوگیری تفسیر پذیری در اجرا، با تأکید بر محورهای زیر اصلاح و پس از تأیید نهایی دبیر شورای عالی به عنوان مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به مراجع ذی ربط ابلاغ شود.
1. به منظور کاهش فرآیند بررسی و تصویب در شهرهای مشمول، گزارش مربوط به «ضرورت احداث ساختمان‌های بلند به همراه پهنه‌ها و محورهای مناسبِ مکان یابی شده و سقف تراکم ساختمانی مجاز قابل احداث در آنها» با رعایت چهارچوب کلی ضوابط عام به عنوان سند «ضوابط استقرار ساختمان‌های بلند شهر» توسط اداره کل راه و شهرسازی استان (در تکمیل اسناد طرح جامع) و یا با درخواست شهرداری توسط مهندسان مشاور ذی‌صلاح تهیه و جهت طی فرآیند تصویب به شورای عالی ارائه شود.
2 متعاقب تصویب سند مذکور در شورای عالی شهرسازی و معماری ضوابط و مقررات تفصیلی مربوط به آن در کمیسیون ماده 5 استان مورد بررسی قرار گرفته و به تصویب خواهد رسید.
3. مهندسان مشاور تهیه‌کننده «ضوابط استقرار ساختمان بلند در هر شهر» موظفند سند مذکور را در انطباق با اصول توسعه مبتنی بر حمل و نقل عمومی (TOD) تدوین کنند.
 
نهاده‌های دامی موجود در بنادر برای تامین نیاز 3 ماه کشور کافی است
سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه اکنون چهار میلیون و 350 هزار تن نهاده دامی در 9 بندر کشور وجود دارد، گفت: نیاز ماهانه کشور حدود یک میلیون و 300 تا یک میلیون 700 هزار تن بوده، بنابراین موجودی بنادر برای تامین نیاز 3 ماه بخش تولید کافی است.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، «حسن عباسی معروفان» درباره تامین ذخایر استراتژیک کشور، افزود: دو شرکت پشتیبانی امور دام و بازرگانی دولتی ایران مسئول تامین ذخایر استراتژیک کشور در زمینه کالاهای اساسی و مواد غذایی هستند.
به گفته وی،  میزان ذخایر کالاهای استراتژیک به میزان مدت مشابه سال گذشته است.سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان ثبت سفارش کالاهای استراتژیک تصریح کرد: حدود 430 شرکت واردکننده نهاده‌های دامی در کشور داریم که ذرت، جو،  کنجاله و دانه سویا را به کشور وارد می‌کنند و برخی از این شرکت‌ها، روغن خوراکی هم وارد می‌کنند.
عباسی معروفان گفت: تامین کالای اساسی استمرار دارد و تاکنون 11 میلیون تن از چهار نوع کالای ذرت، جو،  کنجاله و دانه سویا ثبت سفارش شده است که به مرور به کشور وارد می‌شود و ما تا حدود 9 ماه آینده نگرانی بابت تامین نهاده دامی نخواهیم داشت.وی افزود: ارز بانک مرکزی هم بابت کالاهای ثبت سفارش شده تامین و تخصیص داده شده است.
سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در رابطه عرضه نهاده دامی در سامانه بازارگاه عنوان کرد: هر ماه یک میلیون و 700 هزار تن نهاده دامی در بازارگاه عرضه می‌شود و ما عرضه خارج از این سیستم نداریم.
وی با اشاره به افزایش قیمت جهانی نهاده دامی ادامه داد: سال گذشته هر تن جو در بازارهای جهانی حدود 190 دلار بود در حالی که امروز 270 دلار است؛ هر تن ذرت 205 دلار بود و امروز 319 دلار است، بنابراین قیمت جهانی این کالاها افزایش داشته و افزایش قیمت آن توسط دولت و واردکنندگان صورت نگرفته است.
برای تامین نهاده های دام و طیور با نرخ های مصوب برای حمایت از  تولیدکنندگان، در سال 99 نهاده های دامی در سامانه بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی عرضه شد.