رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق در گفت و گو با «اخبار صنعت»؛
توسعه تجارت منوط به توازن واردات و صادرات است
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: متاسفانه تا کنون تجارت و تعاملات منطقه‌ای جزء حاشیه تصمیم‌گیری‌های مسئولین به شمار می‌رود و با این موارد بخصوص مساله واردات برخوردهای ابتدایی دارند که اساسا منفی است وتجارت و تعامل را زیر سوال می برد.
به گزارش اخبار صنعت، دولت سیزدهم با وعده هایی منتخب مردم شد که یکی از آنها رونق اقتصادی و افزایش تعاملات منطقه ای بود. موضوع افزایش تعاملات منطقه ای و نگاه به غرب که در چند سال گذشته در گیر و دار سیاست گذاری های دولت به یک تضاد مهم در عرصه اقتصاد ما تبدیل شده، موضوعی است که در دولت آقای رئیسی باید با جدیت مورد نقد و تغییرات اساسی قرار بگیرد، یعنی تمرکز جدی بر تعامل و تجارت با کشورهای منطقه باید در دستور کار تیم اقتصادی دولت قرار داده شود. یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق در این باره واهمیت حفظ توازن در واردات و صادرات در امر تجارت خارجی با ما نکاتی را مطرح کرده است.
یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق در گفت و گو با اخبار صنعت درخصوص مولفه های مهمی که دولت سیزدهم در عرصه تعاملات تجاری بین الملل باید در دستور کار قرار دهد به اخبار صنعت گفت: اگر دولت سیزدهم تغییر جدی دررویکردهای تعاملات منطقه ای خود به وجود بیاورد با توجه به اینکه ایران اسلامی، هاب و در مرکزیت منطقه قرار دارد می تواند بخش بزرگی از نیازهای اقتصادی و تعاملات تجارت خارجی ما را تامین کند و نیازهای ارزی را بدون نیاز به درآمدهای نفتی به بودجه دولت واریز کند.
وی دراین باره خاطر نشان کرد: دولت سیزدهم باید به این موضوع اهمیت جدی بدهد که به بهانه افزایش صادرات نمی توان توازن در تجارت را نادیده گرفت چرا که متاسفانه برخی دایما سعی می کنند ژست مبارزه با واردات را در پیش بگیرند، درحالی که واردات وصادرات مکمل هم در عرصه تجارت خارجی به شمار می رود.
یحیی آل اسحاق دراین زمینه توضیح داد: ما نیازهای مختلف غذایی تا مواد مورد نیاز تولید یا ماشین آلات را به عنوان نیازهای اساسی باید وارد کنیم. به عبارت دیگر ما سالیانه حداقل ۳۰ میلیارد دلار واردات کالاهای مواد اولیه و مواد غذایی داریم که می توانیم بخش زیادی از این میزان را از منطقه وارد کنیم تا در ازای آن بتوانیم کالاهای با کیفیت خود را به کشورهای منطقه صادر کنیم. این موضوع یک تجارت و یک برد برد واقعی است که انتظار می رود تیم اقتصادی دولت آقای روحانی توجه ویژه ای به آن داشته باشد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق در ادامه خاطر نشان کرد: ایران در حالی که در تجارت و توسعه تعامل خود با کشورهای منطقه می تواند ظرفیت تجارت خارجی خود را به ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلار در سال افزایش دهد اما متاسفانه از 10 درصد این ظرفیت عظیم استفاده می کند، به این خاطر که متاسفانه مسوولین و سیاست گذاران دولتی از این امر مهم و تصمیم گیری که به نفع اقتصاد کشور تمام می شود غفلت کرده اند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق در این خصوص تصریح کرد: متاسفانه تا کنون تجارت و تعاملات منطقه‌ای جزء حاشیه تصمیم‌گیری‌های مسئولین به شمار می‌رود و با این موارد بخصوص مساله واردات برخوردهای ابتدایی دارند که اساسا منفی است وتجارت و تعامل را زیر سوال می برد. لذا موضوع نگاه منفی به مقوله واردات و اینکه برخی از مدیران گمان می کنند واردات به ذات منفی است از میان برداشته شود واینگونه تلقی نشود که اگر واردات نداشته باشیم خود کفا شده ایم! در صورتی که اینگونه نیست، بلکه واردات برای تولید در جهت صادرات از نظام مدیریتی، در مدیریت واردات ملاک عمل است.
آل اسحاق دراین باره توضیح داد: یعنی اگر شما کالای استراتژیکی برای بهره برداری ها وارزش آفرینی های چند برابری در اقتصاد وارد کنید این مقوله مهمی است و به نفع ماست نه اینکه نفت بفروشید و مواد غیر ضروری بخرید، اینچنین وارداتی خیانت به کشور است، در صورتی که اگر مواد اولیه برای کمک به افزایش تولید وارد شود و در نهایت ارزش افزوده آن مد نظر باشد، محصول وارد شده کمکی در جهت حمایت از تولید وصادرات کشور است.
 وی در ادامه خاطر نشان کرد: به این دلیل باید به واردات کالاهای استراتژیک، مواد اولیه تولید و ماشین آلات در دولت آقای رئیسی اهمیت فوق العاده ای داده شود تا به موازات آن و بهبود فضای کسب و کار و حذف محدودیت های تولید و ارتقای کیفیت کالای ایرانی بتوانیم به عنوان هاب منطقه، صادرات قابل توجه و درآمد شایان توجهی به کشورهای منطقه داشته باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق در ادامه توضیح داد: برای رشد و توسعه اقتصادی واستفاده از همه ظرفیت های منطقه ای که می تواند اقتصاد ایران را دچار تکانه های اساسی کند باید تمرکز ویژه ای روی واردات تکنولوژی های به روز، مواد اولیه ای که می تواند کیفیت کالای ایرانی را چند برابر کند داشته باشیم و ماشین آلاتی که  در دنیای امروز در تولید حرف اول را می زند. برای تحقق این موضوع حتما مدیرانی با دیدگاه های باز، آشنا به زوایای ریز و درشت، پیدا و پنهان توسعه اقتصاد و رونق تجارت روی کار بیایند که با اندیشه و تصمیم گیری و تمرکز آنها اقتصاد ایران در همکاری با کشورهای منطقه روزهای پربرکت و پر از تعاملات تجاری دو طرفه را در پیش رو داشته باشد.