اخبار
عراقچی جزییات تبادل زندانیان ایرانی و استرالیایی را تشریح کرد
معاون سیاسی وزیر خارجه با تشریح جزییات تبادل زندانیان ایرانی و استرالیایی، گفت: افتخار داشتم که از سه هموطن عزیز آزاد شده استقبال کنم و پس از ورود آنها و ابراز اطمینان از سلامتیشان، دستور عزیمت زندانی استرالیایی داده شد.
سید عباس عراقچی که در مراسم تبادل سه زندانی ایرانی در تایلند و یک تبعه استرالیایی-انگلیسی در هفته گذشته حضور داشت، در خصوص این تبادل یادآور شد: روز چهارشنبه (۵ آذر ۱۳۹۹) در نتیجه یک کار فشرده دیپلماتیک با دو کشور تایلند و استرالیا که بیش از یک سال به طول انجامید، سه زندانی ایرانی در تایلند با یک زندانی استرالیایی در تهران تبادل شدند.
وی افزود: این تبادل در نوع خود منحصر به فرد است چرا که سه کشور در این تبادل دخیل بودند و یک تعامل سه جانبه صورت گرفت. سه ایرانی در برابر تنها یک خارجی آزاد شدند. تبادل در فرودگاه تهران صورت گرفت. یعنی اول سه ایرانی آزاد و به تهران وارد شدند، بعدا زندانی استرالیایی از کشور خارج شد. تبادل با یک هواپیمای اختصاصی استرالیایی انجام شد که ابتدا زندانیان ایرانی را به تهران منتقل کرد.  
این دیپلمات ارشد کشورمان خاطرنشان کرد: اینجانب در لحظه انجام تبادل برای آخرین هماهنگی ها و نیز ایجاد اطمینان از به ثمر رسیدن یک سال تلاش همکارانم و صدها ساعت رایزنی سیاسی، در فرودگاه حضور پیدا کردم و افتخار داشتم که از سه هموطن عزیز خود استقبال کنم. پس از  ورود این سه نفر و ابراز اطمینان از سلامتی آنها دستور عزیمت زندانی استرالیایی داده شد.  
گفتنی است که تبادل زندانی یک امر مرسوم و پذیرفته شده در عرف بین المللی است و به هیچ وجه ناقض استقلال قوه قضائیه نیست. در همه کشورها بعد از آن که مسیر قضایی به پایان رسیده و فرد به زندان محکوم شد، امکان تبادل او بر اساس منافع ملی ایجاد می شود. در کشور ما این امر با تصویب شورای عالی امنیت ملی میسر می شود. کشورهای دیگر هم روال خود را دارند.  
در طول تقریبا یک سال گذشته، وزارت امور خارجه حداقل پنج مورد تبادل زندانیان را با کشورهای آمریکا (دو نوبت)، فرانسه، تایلند و استرالیا (دو نوبت) انجام داده و طی آن هشت نفر از هموطنان (شامل اساتید دانشگاه و فعالین مقابله با تحریم ها) در مقابل ۶ زندانی خارجی در ایران آزاد شده اند.
 
 
 
 
رییس سازمان اداری و استخدامی: ادارات تعطیل‌ است
رییس سازمان اداری و استخدامی کشور از تعطیلی ادارات در هفته آتی خبر داد.
جمشید انصاری پنجشنبه شب با حضور در بخش گفت وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما اظهار کرد: هفته آینده ادارات، تعطیل هستند مگر آنکه حضور آن کسانی که به تشخیص مقامات حضور آنان ضروری باشد و این در جلسه دیروز دولت رییس جمهوری ابلاغ شد.
وی ادامه داد: از همه می خواهم این دستور را به صورت جدی عملی کنند و از مردم می خواهم کارهای اداری خود را دو هفته به تعویق بیاندازند تا زنجیره شیوع قطع شود. مثلاً در شهرداری یک بخش، خدمات شهری ارائه می کند و بخشی دیگر، مجوزها را صادر می کند و کسانی که سر کار حضور دارند از بخش ارائه خدمات شهری هستند. لذا قسمت های اداری غیرضروری نیازی به حضور ندارند.
معاون رییس جمهوری عنوان کرد: دولت، این بخشنامه را ابلاغ کرده و شامل همه کارکنان دولت اعم از رسمی و قراردادی و پیمانی و همچنین شامل قرارداد دستگاه با شرکت‌ها می شود و کاهش نیرو باید در تمام عرصه ها انجام شود و فرقی بین کارکنان شاغل ادارات نیست.
انصاری توضیح داد: باید تردد را در سطح شهر کم کرده و ادارات را سبک کنیم و فرقی نمی کند نیروی شرکتی یا قرادادی یا رسمی باشد. از روزی که این بیماری در کشور شیوع پیدا کرد برنامه های مختلفی را برای مراقبت از کارکنان دولت تدوین و ابلاغ کردیم و ۱۲ اسفند نخستین بخشنامه ما ابلاغ شد و باید و نباید نحوه حضور را اعلام کردیم و در اکثر دستگاه های عمومی، آزمایش های لازم تست های کرونا انجام شد. ضمن آنکه کارکنان دولت از سیستم بیمه ای خوبی برخوردارند و برای آنان جای نگرانی نیست.
وی گفت: کسانی که مبتلا شوند، همه هزینه ها پرداخت می شود و کارکنان نگرانی های اصناف را ندارند. آنان حقوق و مزایای خود را دارند. اصرار مدیران برای حضور کارکنان استثناست. وقتی بخشنامه ای صادر می شود باید اجرا شود و مدیران باید با حداقل نیرو کار را پیش ببرند.
همچنین حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز اظهار کرد: هر هفته لیست شهرهای قرمز و زرد و نارجی اعلام و محدودیت ها اعمال می شود. این طرح به طور جامع و هوشمند دیده شده و هر زمان وضع شهرها تغییر کند، محدودیت ها نیز تغییر می کند.
در ادامه این برنامه معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور ناجا نیز اظهار کرد: بر اساس دستور العمل این شرایط، مشخص شده است که خودروهای غیر بومی ممنوعیت تردد دارند و استثناها را دیدیم و اگر راننده بومی اسنادی نشان دهد، مثل سند وسیله نقلیه یا محل سکونت یا هر مدرکی، پلیس وی را جریمه نمی کند.
سرهنگ عین الله جهانی ادامه داد: اگر کسانی با دوربین جریمه شده باشند، می توانند با ارائه مدارک مثبته و در صورت اثبات اسناد، اعتراض‌شان رسیدگی و جریمه حذف می شود.
معاون اجتماعی پلیس راهور توضیح داد: ۶۰ درصد مراجعان مراکز شماره گذاری با وکالت فروشنده به خریدار وارد می شوند و حدود ۲۰ هزار نفر مراجعه می کنند و این در حالی است که این روزها مراکز تعطیل است. مقرر شده اگر اعتبار وکالت منقضی بشود، همان مدت به مدت وکالت آنان اضافه می شود. پلیس به هیچ وجه با خرید وکالتی مشکل ندارد اما کسانی که وکالت دارند می توانند بعد از تعطیلات، الزاماً نوبت اینترنتی گرفته و سپس مراجعه کنند.
سرهنگ جهانی عنوان کرد: اخیراً در فضای مجازی اعلام کردند از ۲۱ تا ۴ صبح بیمه خسارت نمی دهد؛ در صورتی که پلیس در محل حاضر شده و شرکت های بیمه مسوولیت خود را دارند و از تعهد آنان خارج نیست. اگر تصادفی رخ داد هم راهنمایی و رانندگی و هم بیمه در خدمت آنان هستند.
در ادامه این برنامه مجتبی صفایی نایب رییس اتاق اصناف نیز توضیح داد: همکاری و ایثار تمام کسبه کشور در اجرای پروتکل های وزارت بهداشت مثبت است و در اکثر شهرها بازارها عموماً تعطیل است و کمبود کالا هم نداشتیم و اصناف در حد اعلا کمک کردند.
وی درباره کرکره های نیمه باز برخی مغازه ها عنوان کرد: در سراسر کشور گشت های مختلف با حضور نمایندگان دادستان در حال انجام وطیفه هستند و هر واحد صنفی که باید تعطیل باشد و تمرد کند، با آنان برخورد می کنیم.
نایب رییس اتاق اصناف تاکید کرد: شیرینی فروشی ها و آجیل فروشی ها جز گروه ۲ هستند و حق فعالیت ندارند و مردم می توانند از طریق شماره تلفن ۱۲۴ به وزارت صنعت، معدن و تجارت گزارش دهند.
صفایی ادامه داد: پروتکل ها برای کاهش بیماری است اما این همکاری ها با بسته تشویقی همراه نیست. می گوییم دو هفته صنوف تعطیل شوند اما باید برای تأخیر در پرداخت مالیات و... شرایطی را فراهم کنیم. باید منطبق با همراهی اصناف، بسته تشویقی داشته باشیم. ۲۳ درصد از سهم کارفرما گرفته می شود اما صنف تعطیل است و مالیات و مسائل دیگر پرداخت می شود اما اصناف تعطیل هستند.
 
 
 
 
پیش بینی رشد ٤.٤ درصدی اقتصاد ایران در سال آینده
بانک تسویه بین الملل در گزارشی با اشاره به بازگشت احتمالی آمریکا به برجام در دوره ریاست جمهوری جو بایدن پیش بینی کرد با وجود بحران ناشی از کرونا و محدودیت سرمایه گذاری‌های خارجی، اقتصاد ایران سال آینده رشد ۴.۴ درصدی را تجربه کند و سه سال رشد منفی این کشور به پایان برسد.
با پیروزی بایدن در انتخابات سوم نوامبر احتمال بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای شدت گرفته است. 
این بانک با بیان اینکه احیای یک شبه برجام چندان محتمل نیست، رشد اقتصادی ایران در صورت رفع تحریم‌ها را در سال ۲۰۲۱ معادل ۴.۴ درصد، در سال ۲۰۲۲ معادل ۶.۹ درصد و در سال ۲۰۲۳ معادل ۶ درصد پیش بینی کرده است. به گفته این موسسه در صورت افزایش صادرات نفتی، میزان ذخایر ارزی این کشور تا سال ۲۰۲۳ به حدود ۱۰۹ میلیارد دلار افزایش پیدا خواهد کرد.
در سال ۲۰۲۰ ارزش ریال مقابل دلار حدود ۵۰ درصد کاهش پیدا کرد، اما از اواخر ماه اکتبر، پول ملی این کشور مجددا تقویت شده است. ایران بالاترین نرخ ابتلا به کرونا را در خاورمیانه دارد.
گرابیس ایرادیان- کارشناس ارشد بانک تسویه بین الملل در امور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با بیان اینکه احتمال افزایش حجم سرمایه خارجی این کشور از ۸۹۰ میلیون دلار در سال جاری به ۶.۴ میلیارد دلار تا سال ۲۰۲۵ وجود دارد گفت: تا زمانی که در اواخر سال آینده بیشتر تحریم‌ها برداشته شود، میزان سرمایه خارجی ورودی به ایران احتمالا زیر دو میلیارد دلار باقی خواهد ماند که بخش بزرگ آن مربوط به چین است.
در صورتی که برجام احیا نشود و تحریم‌ها در سطح کنونی حفظ شوند، اقتصاد ایران طبق پیش بینی بانک تسویه بین الملل در سال آینده رشد ۱.۸ درصدی را تجربه خواهد کرد و ذخایر ارزی آن به ۴۶.۹ میلیارد دلار کاهش می‌یابد. در حال حاضر حدود ۹۰ درصد ذخایر ارزی رسمی ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا مسدود شده است.
 
 
 
 
هشدار درباره زمین‌گیر شدن ناوگان حمل ونقل تهران در سال ۱۴۰۰؛
اتوبوسرانی پایتخت در کما!
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران گفت: دولت کمک نکند، ناوگان اتوبوسرانی پایتخت سال ۱۴۰۰ زمین‌گیر می‌شود.
به گزارش  روابط عمومی اتوبوسرانی، محمود ترفع با تأکید بر ضرورت حمایت دولت از حمل و نقل عمومی گفت: برقراری سرویس حمل و نقل عمومی، وظیفه‌ای حاکمیتی است و این دولت‌ها هستند که هزینه‌های ناوگان حمل و نقل شهری را می‌پردازند و برای جابه‌جایی شهروندان یارانه می‌دهند.
وی با تشبیه منابع تأمین هزینه‌های ناوگان حمل و نقل عمومی به سه ضلع مثلث افزود: یک ضلع این مثلث، مدیریت شهری است که با وجود مسائل و مشکلات ناشی از کاهش منابع درآمدی شهرداری تهران، به تمام تعهدات خود عمل کرده است.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، از دولت به عنوان ضلع دوم این مثلث نام برد و اضافه کرد: دولت نه تنها به تعهدات خود در زمینه تأمین ۸۲ و نیم درصد از هزینه خرید اتوبوس نو برای ناوگان اتوبوس‌های فرسوده تهران عمل نکرده است، بلکه سهم یک سومی خود از هزینه تمام‌شده کرایه اتوبوس‌ها را نیز نپرداخته است.
ترفع، ضلع سوم مثلث مذکور را مردم دانست و تأکید کرد: سهم مسافران از مبلغ کرایه اتوبوس، یک سوم هزینه تمام شده است در صورتی که در حال حاضر، کمتر از ۱۰ درصد این هزینه از مسافران دریافت می‌شود و مدیریت شهری نه تنها کل سهم دولت را می‌پردازد، بلکه بیش از ۹۰ درصد از سهم مسافران را نیز پرداخت می‌کند.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با تأکید بر اینکه هنگامی چرخ اتوبوس‌های شرکت واحد به خوبی می‌چرخد که چرخه منابع مورد نیاز برای نوسازی ناوگان و حرکت اتوبوس‌های موجود تأمین شود و هر ضلع این مثلث سهم خود را پرداخت کنند، خاطرنشان کرد: در صورت ادامه وضع موجود، ناوگان اتوبوسرانی پایتخت بیش از این دوام نمی‌آورد و اگر امسال را با همه‌ی سختی‌ها و مشکلات موجود به پایان برسانیم، سال آینده زمین‌گیر خواهد شد.