اخبار

مجمع افزایش سرمایه بانک سامان برگزار می‌شود

مجمع عمومی فوق‌العاده بانک سامان برای بررسی موضوع افزایش سرمایه این بانک برگزار می‌شود.
به گزارش سامان رسانه، بانک سامان با انتشار اطلاعیه‌ای از کلیه سهامداران خود دعوت کرد تا در مجمع عمومی فوق‌العاده این بانک جهت بررسی موضوع افزایش سرمایه شرکت کنند.
قرار است در این جلسه گزارش هیئت‌مدیره و بازرس قانونی در خصوص افزایش سرمایه قرائت و سپس در این خصوص تصمیم‌گیری شود. گفتنی است، بر اساس مجوز صادرشده از سوی سازمان بورس، بانک سامان می‌تواند سرمایه خود را از محل سایر اندوخته‌ها به مبلغ 3500 میلیارد ریال افزایش دهد.
همچنین مجمع عمومی فوق‌العاده می‌تواند با انجام افزایش سـرمایه از مبلغ 11500 میلیارد ریال به مبلغ 16000 میلیارد ریال از محل آورده نقدی سهامداران موافقت و اختیار عملی کردن آن را به مدت 2 سال به هیئت‌مدیره تفویض کند تا هیئت‌مدیره شرکت پس از اخذ مجوز از سازمان و بانک مرکزی نسبت به عملی نمودن آن اقدام کند.
گفتنی است، این جلسه روز شنبه 12 مهرماه سال 99 رأس ساعت 10 صبح در مجموعه فرهنگی، ورزشی و تفریحی تلاش واقع در خیابان ولیعصر، نرسیده به چهارراه پارک‌وی برگزار خواهد شد.همچنین این مجمع به‌صورت آنلاین از طریق وب‌سایت بانک سامان به نشانی www.sb24.ir نیز پخش خواهد شد.لازم به ذکر است که در راستای رعایت دستورالعمل‌های ابلاغی ستاد ملی مبارزه با کرونا، صورت‌های مالی و گزارش فعالیت هیئت‌مدیره در مجمع توزیع نخواهد شد، لذا از سهامداران محترم درخواست می‌شود که این اطلاعات را از سایت کدال دریافت کنند. 
 
 
 
 
بانک ها تمایل به تملک واحدهای تولیدی ندارند
هیچ بانکی تمایل به تملک کارخانه‌ها و واحد‌های تولیدی ندارد و عمده واحد‌های تملک شده در حال حاضر در اختیار بانک‌ها نیست.
کوروش پرویزیان، رئیس کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری یک شنبه شب شبکه دو سیما افزود: حق تولید کنندگان، حق بزرگی است و بانک‌ها احساس دِین به تمامی تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی دارند و تلاش شبکه بانکی بر اجرای مقررات به طور ساده و آسان است.
وی گفت: در حال حاضر همه قرارداد‌ها دارای فرمت ابلاغی هستند و از سال 93 به بعد در حال انجام است، ولی تنوع قرارداد‌های مربوط به عقود اسلامی زیاد است و فرصت استاندارد سازی وجود نداشت.
پرویزیان با بیان اینکه در حال حاضر قرارداد‌ها، استاندارد شده و در سایت بانک‌ها و همچنین بانک مرکزی وجود دارد ادامه داد: نسخه امضا شده نهایی در بانک‌ها باقی می‌ماند و نحوه محاسبه سود در تمام شبکه بانکی از دستورالعمل واحد و مشخصی پیروی می‌کند و اگر ایرادی وجود داشت از طریق بازرسی بانک‌ها و بانک مرکزی این امکان در اختیار مشتری برای پیگیری و اصلاح قرار داده شده است.
رئیس کانون بانک و موسسات اعتباری خصوصی درباره عملکرد بانک‌ها برای تولید هم گفت: حجم تسهیلات پرداختی گویای واقعیت است و در پنج ماه امسال 598 هزار میلیارد تومان حجم تسهیلات پرداختی از شبکه بانکی بوده که از این مبلغ 300 هزار میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش است.
وی افزود: میلیون‌ها قرارداد بانکی اعم از تسهیلات خرد و کلان در حال حاضر پایدار و اجرایی است و در این تعداد امکان اشتباه و مشکل وجود دارد.
پرویزیان گفت: بر اساس آمار وزارت صمت حدود 120 هزار واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در کشور داریم.
رئیس کانون بانک و موسسات اعتباری خصوصی با اشاره به اینکه قانون تملک در اختیار سازمان ثبت اسناد و املاک است ادامه داد: در قانون تسهیل اعطای تسهیلات بانکی، بانک‌ها مکلف شدند که محل طرح را به عنوان وثیقه قبول کنند.
وی افزود: مجوز‌هایی که وزارت صمت در بخش‌های مختلف صادر می‌کند تبدیل به نبود کارایی در مصرف تسهیلات در کشور می‌شود و همچنین تسهیلات تکلیفی این موضوع را دامن زده و کارایی منابع را در کشور پایین آورده است.
پرویزیان گفت: اگر براساس چارچوب استاندارد دنیا، اجازه دهند بانک‌ها وظیفه و کار کارشناسی خود را انجام دهند قطعاً کمترین عوارض را خواهیم داشت.
رئیس کانون بانک و موسسات اعتباری خصوصی افزود: در برنامه ششم توسعه، سهم بانک‌ها از منابع کل کشور برای تخصیص، حدود 25 درصد لحاظ شده است و امروز در کل تخصیص منابع که در حال انجام است تامین مالی خارجی به علت شرایط موجود امکان پذیر نیست و آورده اشخاص هم انجام نمی‌شود.
وی گفت: همچنین سهم دولت به علت کاهش درآمد‌های دولت هم شدنی نیست و تمام این‌ها به شبکه بانکی وارد شده است، ولی شبکه بانکی منابع خود را در اولویت‌های سیاست‌های عمومی کشور مصرف می‌کنند.
پرویزیان ادامه داد: بانک‌ها واحد‌های تملک شده را که عمدتاً تعطیل بودند فعال و آماده ورود به بورس کرده اند.
 
 
 
 
صنعت بیمه از بزرگترین مراکز تولید و پردازش اطلاعات کشور محسوب می شود
ارائه آمار دقیق ضریب نفوذ بیمه در کشور در گرو محاسبه تمامی بیمه نامه های صنعت بیمه و سازمان های دیگر است که در حوزه های مختلف درمان تکمیلی، بیمه محصولات کشاورزی و نظایر آن فعالیت می کنند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، دکتر غلامرضا سلیمانی که در مجمع عمومی عادی سالیانه بیمه مرکزی سخن می گفت با اعلام این مطلب افزود: برای ترسیم تصویر واقعی از صنعت بیمه باید تمامی مولفه های اثر گذار بر ضریب نفوذ بیمه مورد ارزیابی دقیق قرار بگیرد چرا که برای مثال بیش از هفت و نیم میلیون بیمه‌نامه تکمیلی درمان خارج از صنعت بیمه صادر شده است.
رئیس کل بیمه مرکزی از وضعیت قابل قبول ضریب نفوذ بیمه کشور در سطح منطقه خبر داد و اظهار داشت: با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور، مشکلاتی در خصوص تهیه بیمه نامه و همچنین بازخرید بیمه نامه های زندگی بوجود آمد اما روند صنعت بیمه رو به رشد بوده است.
دکتر سلیمانی با تشریح عملکرد نهادناظر و صنعت بیمه در خصوص کاهش آسیب های ناشی از شیوع کرونا به طراحی بیمه نامه های متناسب نظیر بیمه توقف کسب و کار ناشی از پاندمی ها، خاطرنشان کرد: پرداخت مطالبات وزارت بهداشت در کوتاه ترین زمان ممکن که با انگیزه حمایت از کادر درمان صورت گرفت که از مهمترین تصمیمات صنعت بیمه در دو حوزه عمل به تکالیف و ایفای مسئولیت های اجتماعی به شمار می رود.
سلیمانی پیوند صنعت بیمه و بازار سرمایه را یک اتفاق ارزشمند توصیف کرد و اظهار داشت: صدور ضمانت نامه های بیمه ای، حمایت جدی از تولیدگران، توسعه بیمه های اعتباری، طراحی بیمه نامه های مرتبط با کیفیت محصول از مهمترین نشانه های این پیوند است که با راه‌اندازی مرکز مدیریت ریسک این تعامل وارد فاز جدی تری نیز خواهد شد.
رئیس کل بیمه مرکزی آیین نامه سرمایه گذاری را برای تسریع ورود صنعت بیمه به بازار سرمایه راهگشا توصیف کرد و گفت: خوشبختانه رشد سرمایه‌گذاری صنعت بیمه در بازارهای مالی از وضعیت خوبی برخوردار است و شرایط رضایت بخشی را پشت سر می‌گذارد.
سلیمانی از صنعت بیمه به عنوان صنعتی اطلاعات محور نام برد و افزود: هم افزایی سامانه سنهاب و نهادهای مرتبط می تواند در تحلیل داده ها، ترسیم نمایه اقتصادی و پردازش آن نقش موثری را ایفا کند.
رئیس شورای عالی بیمه با تاکید بر ضرورت نقش نظارتی از راه اندازی و تکمیل داشبوردهای مدیریتی در صنعت بیمه خبر داد و تصریح کرد: فرایند شفاف سازی یکی از مهمترین موضوعاتی است که با جدیت در نهاد ناظر صنعت بیمه دنبال می‌شود و دستیابی تمامی ارکان این صنعت به اطلاعات به روز، کامل و صحیح از اولویت های ماست.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به ضرورت فرهنگ سازی و نقش اساسی آن در همگانی سازی صنعت بیمه، یادآور شد: به صدا در آمدن زنگ بیمه در مدارس کشور، گنجاندن مطالب بیمه ای در کتب درسی، نشر آثار متنوع بیمه ای و همچنین پخش برنامه “دوربرگردون” از شبکه سه سیما در دو بخش کوتاه مدت و درازمدت در افزایش ضریب نفوذ بیمه در کشور اثرات جدی برجا خواهد گذاشت.
 
 
 
 
عبور آمار واریز آورده نقدی از مرز 44 هزار نفر؛
پیش خریداران مسکن ملی مشخص شدند
مدیرعامل بانک مسکن درباره روند پیشرفت طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن از منظر تامین مالی و پرداخت تسهیلات در این طرح ملی گزارش داد.
مدیر عامل بانک مسکن با انتشار گزارش جدید به دولت و مردم درباره روند پیشرفت طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن از منظر تامین مالی و پرداخت تسهیلات در این طرح ملی اعلام کرد: آمار مشارکت متقاضیان واجد شرایط واحدهای مسکونی طرح اقدام ملی تولید مسکن در این هفته نسبت به هفته گذشته به صورت جهشی رو به افزایش است که این اتفاق امیدوارکننده، خود بیانگر تحقق هدف و برنامه دولت در بخش مسکن و اعتماد عمومی به طرح است.
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، محمود شایان اعلام کرد: آمار افتتاح حساب از سوی متقاضیان واجد شرایط طرح اقدام ملی مسکن در بانک مسکن برای پرداخت آورده نقدی طی یک هفته اخیر رشد 40 درصدی پیدا کرده است و تعداد حساب های افتتاح شده از حدود 60 هزار فقره به 84 هزار و 555 فقره حساب رسیده است. همچنین بیش از 52 درصد از افرادی که حساب مخصوص مسکن اقدام ملی در بانک مسکن افتتاح کرده اند، تاکنون نسبت به پرداخت بخشی از آورده نقدی خود برای پروژه های مسکن سازی اقدام کرده اند. بر این اساس تا کنون 44 هزار و 10 نفر از افراد واجد شرایط بخشی از آورده نقدی را به حساب خود نزد بانک مسکن واریز کرده اند که در مقایسه با هفته گذشته، تعداد افرادی که نسبت به پرداخت آورده نقدی اقدام کرده اند رشد 69 درصدی از خود نشان می دهد.
بخش دیگری از گزارش جدید مدیر عامل بانک مسکن به دولت و مردم درباره طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن به عملکرد بانک در پرداخت تسهیلات به پروژه ها و سازندگان این پروژه ها است. بر این اساس تا کنون تفاهم نامه برای تامین مالی و پرداخت تسهیلات برای ساخت 105 هزار واحد مسکونی در طرح اقدام ملی با نهادهای مختلف شامل شرکت عمران شهرهای جدید، ستاد فرمان اجرایی حضرت امام (ره)، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان ملی زمین و مسکن منعقد شده است. این رقم بخشی از تعهدی است که بانک مسکن برای تامین مالی ساخت 140 هزار واحد مسکونی در طرح اقدام ملی پذیرفته است. بدیهی است تفاهم نامه مربوط به مابقی واحدها (35 هزار واحد) با معرفی نهادهای دیگر یا پروژ های جدید از نهادهای مذکور، بلافاصله منعقد خواهد شد.
از مجموع تفاهم نامه های صورت گرفته، تا کنون پرونده 32 پروژه با ظرفیت 5 هزار و 191 واحد مسکونی به شعب بانک مسکن معرفی شده است که از این تعداد در هفته گذشته، با سازندگان 5 پروژه مسکونی برای پرداخت تسهیلات 100 میلیون تومانی ساخت مسکن بابت احداث 8 هزار و 600 واحد مسکونی، قرارداد مشارکت در ساخت امضاء و منعقد شد. این 5 پروژه  در اردبیل و زنجان در دست ساخت است. همچنین پرونده 10 پروژه دیگر نیز در دفاتر اسناد رسمی مراحل نهایی ترهین زمان را طی میکند که بزودی قرارداد مشارکت در ساخت با عوامل این پروژه ها نیز منعقد می شود.
مدیر عامل بانک مسکن از پرداخت سری اول تسهیلات معادل 10 درصد مبلغ کل تسهیلات 100 میلیون تومانی به 5 پروژه ای که قرارداد مشارکت در ساخت با آنها امضاء شده است، خبر داد و گفت: تسهیلات بعد از پیشرفت فیزیکی معادل درصد مشخص و تایید ادارات راه و شهرسازی، به پروژه ها پرداخت می شود و نظارت لازم برای حفظ سرعت مناسب ساخت و ساز از سوی دستگاه های ناظر صورت می گیرد.
 
 
 
 
بانک ملی اعلام کرد: «هپ» به “بازار” آمد
اپلیکیشن کانون جوانه‌های بانک ملی ایران با عنوان «هپ»، در کافه بازار و مایکت، بارگذاری شد.
به گزارش روابط عمومی بانک ملی ایران، این اپلیکیشن که تاکنون در سایت های بانک ملی ایران و کانون جوانه ها در دسترس مخاطبان قرار داشت، به تازگی در کافه بازار و مایکت نیز بارگذاری شده و قابل نصب و به روزرسانی است.
این اپلیکیشن در بخش های مختلف مدرسه اقتصاد، مدرسه هوش مصنوعی، مدرسه کسب و کار، مدرسه مشاوره تحصیلی، کتابخانه دیجیتال، همیار پلیس، بازی، فیلم و کارتون، داستان صوتی و آهنگ، بله، اخبار و … در دسترس مخاطبان قرار دارد.
اپلیکیشن آموزشی-تفریحی “هپ” در سال 1398 توسط کانون جوانه های بانک ملی ایران رونمایی و برای کودکان و نوجوانان تا 18 سال طراحی شده است و در کنار تفریح و سرگرمی، هوش پولساز آنان را تقویت کرده و سواد مالی ایشان را افزایش می دهد.
علاقمندان به اخبار و اطلاعات بیشتر می توانند کانون جوانه های بانک ملی ایران را در شبکه های اجتماعی (اینستاگرام، آپارات و پیام رسان بله) به آدرس @kidsbankmelli دنبال کنند و علاوه بر بازی و سرگرمی از مطالب مفید و متنوع آن نیز بهره مند شوند.
 
 
 
 
اقدامی دیگر در راستای افزایش سودآوری؛ 
سرمایه نظارتی بانک ملت 240 درصد افزایش یافت
مدیرعامل بانک ملت از تأیید افزایش سرمایه نظارتی این بانک از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
به گزارش روابط عمومی بانک ملت، دکتر محمد بیگدلی در گفت و گو با واحد خبر روابط عمومی این بانک با بیان این نکته که در نظام بانکی سرمایه نظارتی، مبنای بسیاری از شاخص های نظارتی بانک ها است، اظهار داشت: با استناد به مقررات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بانک ها موظفند اطلاعات مربوط به محاسبه سرمایه مذکور را به صورت سالیانه در صورت های مالی خود منظور و پس از تأیید حسابرس مستقل و بازرس قانونی به بانک مرکزی ارسال و با تأیید این بانک، به عنوان مبنای محاسباتی در شاخص های مختلفی مانند حد جمعی و فردی تسهیلات، تعهدات، وضعیت باز ارزی و… استفاده کنند.
وی آخرین سرمایه نظارتی بانک ملت را که در سال های قبل مورد تأیید بانک مرکزی قرار گرفته بود، مبلغ 78 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این سرمایه در سال جاری با تایید بانک مرکزی، افزایش 240 درصدی داشته و به مبلغ 267 هزارمیلیارد ریال رسیده و در هفته جاری به این بانک ابلاغ شده است.
به گفته دکتر بیگدلی، با افزایش سرمایه نظارتی(سرمایه پایه نافذ)، دست بانک ملت در اعطای تسهیلات و تعهدات کلان در راستای کمک به رونق تولید و مشارکت در پروژه های دارای ارزش اقتصادی کلان بازتر خواهد بود.
وی با تاکید بر این نکته که بانک ملت در راستای رعایت بهداشت اعتباری و کاهش ریسک های مرتبط، همواره خود را ملزم به رعایت قوانین و مقررات و حدود نظارتی از جمله حدود تسهیلات و تعهدات کلان، سرمایه گذاری در اوراق بهادار، نسبت دارایی های ثابت، نسبت کفایت سرمایه (مقررات کمیته بال) و .. می داند، ادامه داد: با افزایش 240 درصدی سرمایه پایه نافذ، بانک ملت قادر خواهد بود از منابع خود به نحو بهینه استفاده کند و تسهیلات بیشتری را به مشتریان بپردازد و در عین حال در سال جهش تولید در پروژه های عمرانی و تولیدی بزرگ تر، مشارکت کند.
دکتر بیگدلی اظهار امیدواری کرد که با جهت دهی بهینه منابع بانک، درآمد با کیفیت تر و بیشتری از محل اعطای تسهیلات، گشایش اعتبارات اسنادی، صدور ضمانتنامه ها، انجام سرمایه گذاری های مناسب و … نصیب بانک شود و این بانک بتواند با رعایت کامل اصول بانکداری حرفه ای، افزایش تراز عملیاتی و سودآوری، سرآمدی خود را در بین بانک های بورسی تداوم ببخشد و موجبات رضایتمندی بیشتر سهامداران را فراهم آورد.