اخبار
حدود ۲۳ میلیون نفر درگیر تنش آبی هستند
معاون آب و آبفای وزارت نیرو با بیان این‌که حدود ۲۳ میلیون نفر درگیر تنش آبی هستند، گفت: ۱۰۰ میلیون دلار برای آب‌رسانی به حدود ۷۰ تا ۸۰ شهر طی سه سال بودجه از صندوق توسعه ملی اختصاص یافته است.
قاسم تقی‌زاده خامسی در حاشیه همایش مشترک مهندسی آب و فاضلاب کشور و مرکز همکاری‌های ژاپن و خاورمیانه در جمع خبرنگاران با بیان این‌که در مورد آب‌رسانی دو موضوع مطرح است، اظهار کرد: آیا از نظر تأمین آب مشکلی داریم یا خیر؟ پاسخ این سوال برای امسال خیر است.
وی ادامه داد: موضوع دیگر این است که برای تأمین آب تسهیلاتی مورد نیاز است که تأمین این تسهیلات هنوز در حداقل ۲۰۰ شهر با مشکل مواجه است که این مشکلات باید در سال‌هایی که ظرفیت مناسب است حل شود.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو با تاکید بر این‌که امسال از نظر تأمین آب مشکلی نداریم، گفت: اما برای آب‌رسانی ممکن است شهری منبع، لوله‌کشی و غیره نداشته باشد و با مشکلاتی مواجه باشد.
تقی‌زاده خامسی با بیان این‌که مشکلات در آب شهری کمتر است، ادامه داد: در روستا هنوز مشکلاتی وجود دارد و نمی‌توان گفت در هیچ جایی مشکل نداریم.
وی با اشاره به منابعی که از صندوق توسعه ملی برای موضوع آب‌رسانی در نظر گرفته شده است، اظهار امیدواری کرد که این اعتبارات به حل مشکلات کمک کند.معاون آب و آبفای وزارت نیرو ادامه داد: با این منابعی که تخصیص یافته می‌توان شبکه‌های آبی ۷۰ الی ۸۰ شهر را بازسازی و نوسازی کرد این در حالی است که بیش از ۲۰۰ شهر مشکلات خود را دارند.
وی با بیان این‌که حدود ۲۳ میلیون نفر در کشور درگیر تنش آبی هستند، افزود: این تنش باید به تدریج برطرف شود. البته اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده و امیدواریم بتوانیم در یک برنامه سه ساله مشکلات را حل کنیم. میزان بودجه ۱۰۰ میلیون دلار است که معادل ریالی آن تخصیص یافته است.
تقی‌زاده خامسی در ادامه با بیان این‌که ۱۰ درصد مشترکان آب کشور پرمصرف هستند، در مورد مصوبه دولت در مورد تعرفه آب، اظهار کرد: این مصوبه بسیار به نفع کم‌مصرف‌هاست و رفتار مردم نشان خواهد داد که باعث چه میزان صرفه‌جویی می‌شود.
 
ابررایانه جدید توتال برای کشف سریع‌تر و ارزان‌تر نفت
غول انرژی فرانسوی توتال اعلام کرد ابررایانه جدید این شرکت به زمین شناسان توتال اجازه می‌دهد نفت را سریع‌تر و ارزان‌تر و با نرخ موفقیت بهتری پیدا کنند.
توتال اعلام کرد ابررایانه Pangea III که توسط شرکت IBM ساخته شده است، کمک خواهد کرد در جست و جو برای منابع هیدروکربن، دیتای لرزه نگاری پیچیده ۱۰ برابر سریع‌تر از گذشته پردازش شوند.
قدرت رایانش این ابررایانه از ۶.۷ پتافلاپ در سال ۲۰۱۶ و ۲.۳ پتافلاپ در سال ۲۰۱۳ به ۳۱.۷ پتافلاپ ارتقا پیدا کرده است که معادل حدود ۱۷۰ هزار لپ تاپ است.
طبق جدول TOP۵۰۰ که سالانه دو بار ابررایانه‌ها را طبقه بندی می‌کند، ابررایانه توتال در میان ابررایانه‌های مورد استفاده در بخش نفت و گاز، در رده اول و در سطح جهانی در رده یازدهم قرار دارد.
شرکت‌های نفت و گاز و سایر گروه‌های صنعتی به میزان فزاینده به قدرت رایانه‌های نیرومند برای پردازش سریع‌تر دیتا متکی می‌شوند و این امر به آنها امکان می‌دهد هزینه‌ها را کاهش داده و بهره‌وری و نرخ موفقیت پروژه‌ها را افزایش دهند.
بر اساس گزارش رویترز، توتال اعلام نکرد در ابررایانه جدید چه میزان سرمایه گذاری کرده است.