اخبار
خوانساری مطرح کرد: 
اعداد و ارقام تکان دهنده 
در اقتصاد ایران
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: در سال گذشته، ٥٣٣ هزار میلیارد تومان یارانه به حامل های انرژی پرداخت شده، ولی نصیب تولید نشد.
مسعود خوانساری، در سومین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: بر اساس آمارهای رسمی کشور، در فاصله سال های ٩٢ تا ٩٨، میانگین رشد سرمایه گذاری در ١٤ فصل منفی بوده و رقمی معادل ٨. ٣- درصد رسیده است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران افزود: رشد مصرف در ٩ فصل از این مدت مثبت بوده و میانگین آن، ٢. ٢- را به ثبت رسانده و در عین حال، رشد تورم ٢٦. ٩ درصد، رشد اقتصادی ٩. ٤- درصد، رشد صادرات ٦- و رشد واردات ٧. ٢١- بوده است که با توجه به اینکه بخش عمده ای از واردات کشور، واردات مواد اولیه و کالاهای صنعتی بوده، این روند نگران کننده است.
وی تصریح کرد: بحران نقدینگی اکنون وجود دارد و با توجه به تورم، نقدینگی و نرخ ارز بنگاهها را دچار مشکل شده است و در سال جاری، رکود حاکم خواهد بود. تنها راه اصلاح این روند با توجه به وضعیت موجود اقتصاد و شرایط تحریمی، اصلاح ساختار اقتصادی کشور را ضروری می کند.
به گفته رییس اتاق تهران، بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه، ٨٠٠ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان و آشکار پرداخت می شود؛ در حالیکه کل وابستگی کشور و بودجه به نفت ٢٠٠ هزار میلیارد تومان است؛ پس با اصلاح روند پرداخت یارانه و حذف تنها یک چهارم آن و حتی پرداخت یک چهارم دیگر به صورت نقدی به اقشار آسیب پذیر، می توان ساختار کشور را اصلاح کرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: در سال گذشته، ٥٣٣ هزار میلیارد تومان یارانه به حامل های انرژی پرداخت شده، ولی به تولید نیامده است. این موارد شامل ١٢٣ هزار میلیارد تومان به بنزین، ١٣٠ هزار میلیارد تومان برای گازوییل و ٢٨٠ هزار میلیارد تومان گاز طبیعی بوده است.
 
رئیس اتاق بازرگانی ایران:
تولید کشور کوچک شده است 
شافعی گفت: با وجود آنکه سال‌های سال است که سنگ تولید را به سینه می‌زنیم، ولی امروز می‌بینیم تولید کشور کوچک شده است. 
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در حاشیه جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: در حال حاضر کشور با شرایط سختی دست و پنجه نرم می‌کند و موضوع جنگ اقتصادی علیه کشورمان مطرح است، ولی مشکل اساسی و بزرگ ما این است که در حالیکه ما به عنوان فعالان اقتصادی در مقابل تیر‌های دشمن و طرف مقابل سینه سپر می‌کنیم، باید با تیر‌هایی که از پشت بر پیکره اقتصادی کشور وارد می‌شود، چه کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: در چنین شرایطی، تصمیمات نادرست و عدم توجه به نظرات فعالان اقتصادی کشور همان تیر‌هایی است که از پشت بر پیکر ما وارد می‌شود و باید برای آن فکری کرد.
شافعی تصریح کرد: این یک واقعیت است که ما اپوزیسیون دولت نیستیم و خدای ناکرده نباید چنین تصوری ایجاد شود که ما در مقابل دولت ایستاده‌ایم از همین رو باید فضای تبادل و گفتگو در کشور فراهم شود.
وی با انتقاد از عملیاتی نشدن برنامه‌ها و شعار‌هایی که در حمایت از تولید مطرح می‌شود، گفت: با وجود آنکه سال‌های سال است که سنگ تولید را به سینه می‌زنیم، ولی امروز می‌بینیم تولید کشور کوچک شده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: متاسفانه مردمی که از مقابل اتاق بازرگانی تهران، اتاق ایران یا اتاق‌های بازرگانی استانی عبور می‌کنند و به این ساختمان نگاه می‌کنند، تصور می‌کنند در این ساختمان‌ها عده‌ای آدم پولدار بی‌درد دور هم جمع شده‌اند درحالیکه واقعا اینطور نیست و باید برای واقعی شدن دیدگاه مردم به اتاق‌های بازرگانی تلاش کنیم.
 
در ۲ ماهه ۹۸
یک میلیون تن فولاد صادر شد
فولادسازان بزرگ کشور طی دو ماهه نخست سال جاری بیش از یک میلیون تن محصولات فولادی صادر کردند.
به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، فولادسازان بزرگ کشور از ابتدای سال جاری تا پایان اردیبهشت ماه بیش از یک میلیون تن محصولات فولادی صادر کردند که حاکی از افت ۱۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
طی این مدت فولاد خوزستان ۳۹۸ هزار و ۷۳۹ تن محصولات فولادی صادر کرد. از ابتدای سال جاری تا پایان اردیبهشت ماه مجتمع فولاد مبارکه ۱۶۹ هزار ۵۱۴ تن و شرکت ذوب آهن اصفهان ۱۵۱ هزار و ۶۴۸ تن محصولات فولادی صادر کردند.
صادرات فولادسازان طی اردیبهشت ماه نیز ۶۰۹ هزار و ۳۴۹ تن بود که نشان از کاهش ۳۱ درصدی نسبت به اردیبهشت ۹۷ دارد.
طی اردیبهشت ماه سال جاری فولاد خوزستان ۱۴۰ هزار و ۲۷۸ تن، شرکت ذوب آهن اصفهان ۱۱۹ هزار و ۳۲۴ تن و مجتمع فولاد مبارکه ۱۱۳ هزار و ۴۱۲ تن محصولات فولادی صادر کردند.