شماره: 1067 / چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۷

تعداد بازدید : 9
اخبار
اطلاعیه بانک ملی
در خصوص عوارض خروج از کشور
سامانه پرداخت الکترونیک عوارض خروج از کشور با همکاری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و سازمان امور مالیاتی کشور عملیاتی شد.به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران به منظور تحقق اهداف دولت الکترونیک و سهولت در انجام امور بانکی و پیشگیری از سوء استفاده های احتمالی و با توجه به فعال شدن سامانه پرداخت الکترونیک عوارض خروج از کشور، از فردا مورخ ۱۴ آذر ماه در شعب غیر مرزی بانک ملی ایران عوارض به صورت نقدی دریافت نخواهد شد.
در فاز اول این طرح تمامی شعب غیرمرزی کشور از دریافت وجوه یاد شده از طریق فیش نقدی خودداری نموده و مراجعان محترم می توانند به منظور پرداخت وجوه عوارض خروج از کشور از طریق درگاه ها و کانال های پرداخت الکترونیک اقدام نمایند.
درگاه ها و کانال های پرداخت الکترونیک بانک ملی ایران به شرح ذیل می باشد:
۱- درگاه پرداخت اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور
۲- دستگاه های POS
۳- دستگاه های CASHLESS
۴- دستگاه های کیوسک
۵- اپلیکیشن موبایلی بله
۶- اپلیکیشن موبایلی ایوا
تسهیلات جدید بانک سامان
برای آژانسهای مسافرتی
بانک سامان در راستای تقویت زیرساختهای گردشگری و بهبود فضای کسبوکار آژانسهای مسافرتی، صدور ضمانتنامه حُسن اجرای تعهد به نفع شرکتهای هواپیمایی داخلی و خارجی را تسهیل کرد.
به نقل از روابط عمومی بانک سامان، تمام آژانسهای مسافرتی دارای حداقل ۵ سال سابقهکار و دارای مجوز (بند الف) از سازمان هواپیمایی کشوری که در یک سال گذشته فعال بودهاند، میتوانند از این خدمت جدید بانک سامان بهرهمند شوند.
براساس این گزارش، آژانسهای مسافرتی برای استفاده از این خدمت نیازی به اینکه از قبل مشتری بانک سامان باشند ندارند و میتوانند با مراجعه به شعب بانک سامان و افتتاح حساب در صورت برخورداری ازشرایط لازم از این خدمت استفاده کنند. البته آژانسهایی که در بانک سامان حساب فعال دارند، بر اساس ضوابط مربوطه مشمول تخفیف در کارمزد صدور ضمانتنامه میشوند.
این گزارش حاکی است، سقف مجموع این نوع از ضمانتنامه برای هر آژانس مسافرتی معادل مبلغ ۲۰ میلیارد ریال است که درصورت احراز شرایط لازم، با حداقل سپرده نقدی ودر قبال ارائه چک توسط متقاضی قابل صدور است.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به شعب بانک سامان در سراسر کشور مراجعه کنند یا با تلفن ۶۴۲۲-۰۲۱ تماس بگیرند.
برپایی اختتامیه مسابقات فوتسال رسانهها
با حضور مدیران بانک ملت
مراسم اختتامیه نخستین دوره مسابقات فوتسال رسانهها با عنوان جام ولایت، با حضور مدیران بانک ملت برگزار شد.در این مراسم که با حضور علیاکبر صابریان، مدیرکل روابطعمومی و داوود براتی، رییس اداره کل رفاه و جبران خدمت بانک ملت و همچنین علیرضا فغانی داور بینالمللی کشورمان برگزار شد، از تیمهای اول تا سوم، تیم اخلاق و همچنین بهترین گلزن و بهترین دروازهبان این دوره از مسابقات تجلیل شد.در نخستین دوره مسابقات فوتسال جام رسانهها که با حمایت بانک ملت برگزار شد، تیم نود از شبکه سه سیما در دیدار نهایی، با غلبه بر تیم خبرگزاری میزان با نتیجه یک بر صفر، به مقام قهرمانی رسید و گردنآویز طلای مسابقات بر گردن بازیکنان این تیم، آویخته شد.تیم خبرگزاری میزان هم به مقام نایبقهرمانی رسید و بازیکنان این تیم گردنآویز نقره را از آن خود کردند.در عین حال تیم فوتسال بانک ملت هم در دیدار ردهبندی با نتیجه سه بر یک، تیم شبکه ۵ سیما را از پیش رو برداشت تا این تیم، عنوان سوم مسابقات را از آن خود کند و بازیکنان این تیم، صاحب گردنآویز برنز مسابقات شوند.در مراسم اختتامیه مسابقات جام رسانهها که با حضور ۴۰ تیم از رسانههای مختلف برگزار شد، کاپ اخلاق به تیم پایگاه فوتسال ایران تعلق گرفت و از ناصر سلطان نژاد از تیم شبکه ۵ سیما به عنوان بهترین گلزن و محمدرضا سمسار از تیم خبر فوری به عنوان بهترین دروازهبان تجلیل شد.علیرضا فغانی، علیرضا رمضانی، محمدرضا منصوری، غلامرضا عباچی، محمدعلی یعقوب خانی و حمید سماواتی نیز داوران این دوره از مسابقات بودند که در مراسم اختتامیه مورد تجلیل قرار گرفتند.علیاکبر صابریان، مدیرکل روابط عمومی بانک ملت در این مراسم، با اشاره به اهمیت رسانهها در پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران به ویژه در بخش اقتصادی، اظهار داشت: بانک ملت مفتخر است که در راستای تعامل سازنده با رسانهها و باهدف جبران بخش کوچکی از زحمات و تلاشهای اصحاب رسانه، حمایت از برگزاری نخستین دوره مسابقات جام رسانهها را با عنوان جام ولایت در دستور کار قرارداد که خوشبختانه با استقبال خوب رسانهها نیز روبهرو شد.
وی بابیان این نکته که اقتصاد کشور بانک محور است و اصحاب رسانه میتوانند پل ارتباطی بین بانکها، موسسات مالی و افکار عمومی باشند، شفافیت، بالندگی و پویایی اقتصاد کشور را مرهون عملکرد رسانهها خواند و یادآور شد: به نمایندگی از کل مجموعه بزرگ بانک ملت دست همه دستاندرکاران رسانهها را به گرمی میفشاریم و امیدواریم که با تداوم چنین حرکتهایی، بخشی از دین خود را به جامعه رسانهای کشور ادا کنیم.محمد عزیزی، دبیر اجرایی مسابقات نیز در سخنانی از حمایتهای بانک ملت در طول برگزاری مسابقات قدردانی کرد و اظهارداشت: خوشبختانه مدیران بانک ملت از مراسم افتتاحیه تا پایان مراسم اختتامیه در کنار ستاد برگزاری جام بودند و با کمک آنان، این مسابقات به بهترین شکل ممکن به پایان رسید.وی با اشاره به استقبال خوب رسانهها از نخستین دوره این مسابقات، گفت: خوشبختانه این مسابقات همدلی و همبستگی اهالی رسانه را به خوبی نشان داد و ثابت کرد که اصحاب رسانه، در کنار رقابت، برای رفاقت، دوستی و مودت اهمیت زیادی قائل هستند.نخستین دوره مسابقات فوتسال جام رسانهها با عنوان جام ولایت، به همت انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران ایران و مشارکت و حمایت بانک ملت در فرهنگسرای رسانه و شبکههای اجتماعی برگزار شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 7
وزیر امور اقتصادی و دارایی : صنعت بیمه ریسک سرمایه گذاری را پوشش دهد
وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار پوشش ریسک سرمایه گذاری و تولید از سوی صنعت بیمه شد و گفت: امروز مشکل تولیدکنندگان، فقط جهش ارز نیست بلکه «عدم النفع» نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
«فرهاد دژپسند» در همایش روز بیمه در محل برج میلاد، افزود: اگر بخواهیم نقش صنعت بیمه را در رشد اقتصادی کشور تعیین کنیم، باید نگاهی دقیق تر به این بخش داشته باشیم.
وی افزود: دغدغه تحریم ها به ویژه برای رکن اصلی اقتصاد یعنی سرمایه گذاران و تولیدکنندگان باید برطرف شود و بیمه بررسی کند که چگونه می تواند این نگرانی ها را رفع کند.
به گفته دژپسند، بخش تولید علاوه بر مسایلی چون ارز، با مخاطراتی مانند «عدم النفع» نیز مواجه است؛ شاید این کار برای صنعت بیمه خوشایند نباشد اما در همه جای دنیا این مقوله پذیرفته شده و صنعت بیمه برای آن راهکار دارد.
وی افزود: در شرایطی که تولیدکنندگان با مشکلاتی نظیر کمبود مواد اولیه مواجه می شوند، صنعت بیمه باید این موارد را مورد توجه قرار داده تا کاهش تولید پوشش داده شود.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه بیمه می تواند موارد غیرقابل کنترل و غیرقابل پیش بینی را پوشش دهد، گفت: اینکه فقط 2 سال رشد سرمایه گذاری در کشور مثبت باشد، علامت خوبی نیست و باید برای آن فکری کرد.
دژپسند در ادامه سخنان خود بر لزوم خصوصی سازی تاکید کرد و گفت: با تصویب دولت در بودجه 98، همه سهم دولت در بیمه البرز واگذار و این شرکت خصوصی می شود.
وی خواستار بهادارسازی اوراق بیمه ای شد و افزود: در شرایط تحریم، این روش ها برای مردم و صنعت بیمه بسیار راهگشا خواهد بود.
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه افزایش ضریب نفوذ صنعت بیمه فقط با اجباری شدن برخی رشته ها توسعه پیدا نمی کند، خواستار ارایه محصولات نوآورانه در صنعت بیمه شد.
بیست و پنجمین همایش ملی بیمه و توسعه با رویکرد «صنعت بیمه، نوآوری و فناوری اطلاعات» با حضور «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری، وزیر اقتصاد، رییس کل بیمه مرکزی و مدیران عامل شرکت های بیمه و فعالان این صنعت در برج میلاد تهران برگزار شد.
در پایان مراسم افتتاحیه این همایش، ۶ استارتاپ «مرکوری»، «ایپاد»، «جهش»، «پیشخوان خدمات بیمه»، «آوانس» و «داناتک» به عنوان کسب و کارهای نوپا در صنعت بیمه با رویکرد فناوری اطلاعات رونمایی شد.
** ظرفیت کنسرسیوم اتکایی صنعت بیمه 920 میلیارد تومان رشد کرد
همچنین رییس کل بیمه مرکزی اعلام کرد: با ورود 14 شرکت به کنسرسیوم اتکایی صنعت بیمه برای مقابله با تحریم، ظرفیت این صندوق، 920 میلیارد تومان رشد کرد.
«غلامرضا سیلمانی» ارتباط رشد اقتصادی و بیمه را دو سویه دانست و افزود: بررسی عملکرد صنعت بیمه در ایران نشان دهنده رشد اقتصادی در کشور است.
وی با مرور عملکرد صنعت بیمه در کشور گفت: حق بیمه تولیدی در سال گذشته حدود 34 هزار میلیارد تومان بود که نسبت به سال قبل آن، 20 درصد افزایش داشت؛ خسارت پرداختی در سال گذشته نیز حدود 21 هزار میلیارد تومان بوده که 16.5درصد رشد نشان داشته است.
سلیمانی رشد تعداد بیمه های صادره در سال 96 را بیش از 12 درصد دانست و گفت: پارسال سهم شرکت های بیمه خصوصی از بازار بیمه بیشتر بود.
وی سهم بیمه سرانه برای هر بیمه گذار را حدود 420 هزار تومان و شاخص ضریب نفوذ بیمه در سال 96 را 2.3 درصد اعلام کرد.
رئیس کل بیمه مرکزی، ضریب خسارت در سال گذشته را 83.5 درصد عنوان کرد و گفت این شاخص در سال قبل از آن (سال 95) برابر با 83.4 بود.
وی با تاکید بر اینکه برای رشد صنعت بیمه در کشور باید کارهای بزرگی انجام دهیم، افزود: توجه به فناوری های نو یکی از راههای توسعه صنعت بیمه است.
سلیمانی ادامه داد: اکنون 10 شرکت در حوزه فناوری های صنعت بیمه فعال هستند و به زودی یازدهمین شرکت نیز به این حوزه می پیوندد.
وی تاکید کرد: ورود شرکت های دانش بنیان و کسب و کارهای نو (استارتاپ ها) به هر رشته ای، رشد و توسعه آن حوزه اقتصادی را به دنبال داشته است.
رئیس کل بیمه مرکزی، به ایجاد صندوق بیمه همگانی اشاره کرد و گفت: ایجاد این صندوق به دلیل مشخص نبودن بار مالی آن، هنوز بلاتکلیف است؛ امسال تلاش کردیم که بار مالی آن را به نوعی تامین کنیم تا بتوان در حوزه سوانح طبیعی به ویژه زلزله اموال و دارایی های مردم را بیمه کنیم.
وی افزود: 27 میلیون واحد مسکونی در کل کشور وجود دارد که اگر بخواهیم آنها را بیمه کنیم، رقم بالایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
سلیمانی به زلزله کرمانشاه اشاره کرد و گفت: برای نمونه، دولت یک هزار و 200 میلیارد تومان به صورت کمک بلاعوض و چهار هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات اختصاص داده است که اگر بتوانیم همین ارقام را صرف بیمه کنیم، دیگر درگیر مسایلی چون پرداخت خسارت سیل، زلزله، خشکسالی و نظایر آن نمی شویم.
رییس کل بیمه مرکزی به تحریم های آمریکا علیه صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: بیمه از جمله صنایعی است که از ابتدای بازگشت تحریم ها تحت تاثیر قرار گرفت و پروژه های بزرگ و ریسک های ناشی از آن، از سوی شرکت های خارجی تحریم شد اما شرکت های داخلی بلافاصله آن را پوشش دادند.
وی افزود: با این حال، برای پوشش اتکایی، انتشار اوراق ریسک در بازار سرمایه را در دستور کار داریم که با توزیع ریسک، پروژه های بزرگ را پوشش دهیم.
سلیمانی افزود: انتشار این اوراق نیز در بیمه مرکزی و بازار سرمایه به تصویب رسیده و شورای فقهی بورس نیز آن را تایید کرده است.
وی افزود: در کنسرسیوم شرکت های بزرگ که هشت شرکت مشارکت داشتند، 14 شرکت نیز به این کنسرسیوم افزوده شدند تا توزیع ریسک ناشی از پوشش ها بیشتر شود و با این کار،920 میلیارد تومان به ظرفیت نگهداری ریسک این کنسرسیوم اضافه شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 6
در دیدار همتی با سفیر چین مطرح شد: تاکید ایران و چین برای حل مشکلات بانکی
رئیس کل بانک مرکزی و سفیر جمهوری خلق چین در تهران در خصوص روابط بانکی و مالی و ارتقای آن و تسریع در حل مشکلاتی بانکی 2 جانبه تاکید کردند.
به گزارش بانک مرکزی، «عبدالناصر همتی» رئیس کل بانک مرکزی در دیدار «پانگ سن» سفیر چین در ایران بر لزوم گسترش روابط مالی و بانکی 2 کشور تاکید کرد و افزود: با وجود تلاشهایی که ایالات متحده آمریکا برای قطع روابط بانکی و مالی جمهوری اسلامی ایران انجام داده است، کشورهای متعددی با ارائه راهکارهای گوناگون روابط بانکی و مالی خود با ایران را حفظ کرده و توسعه میدهند.
رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: شاهد هستیم که اقدام های دولت آمریکا نتوانسته است آثار مورد نظر آنها را بر اقتصاد ایران برجای گذارد.
سفیر چین نیز در این دیدار به ثبات ایجاد شده در بازارهای اقتصاد ایران اشاره کرد و گفت: چین علاقهمند به بسط و گسترش روابط استراتژیک و بلندمدت با جمهوری اسلامی ایران است.
پانگ سن گفت: نهادهای مختلف سیاسی و اقتصادی چین به گسترش روابط استراتژیک و بلندمدت علاقه مند هستند و براین اساس برنامه ریزی هایی در دستور کار دارند.
براساس این گزارش، 2 طرف در این دیدار در خصوص روابط بانکی و مالی چین و ایران و نحوه ارتقای این روابط بحث و تبادل نظر کردند. همچنین بر لزوم تسریع در حل مشکلات بانکی فیمابین و گسترش روابط اقتصادی در زمینههای گوناگون تاکید کردند.
چین بزرگترین شریک تجاری ایران به شمار می رود که بر اساس تازه ترین آمار گمرک از ابتدای امسال در مجموع 6 میلیارد و 462 میلیون دلار کالا از ایران به مقصد این کشور بارگیری شده است؛ چین با در اختیار داشتن بیش از 20 درصد از صادرات ایران، دومین مقصد مهم صادراتی ایران در آبان ماه گذشته بوده است.
همچنین در هشت ماهه امسال چین با هفت میلیارد و 385 میلیون دلار و و سهم 24.99 درصدی از سبد واردات ایران، جایگاه نخست را در صدور کالا به ایران دارد.
با این حال در ماه های اخیر برخی بازرگانان از بروز اختلال در مراودات مالی با چین خبر دادند که سرانجام «اسداله عسگراولادی» رئیس اتاق ایران و چین هفتم آذرماه اعلام کرد که مبادلات مالی ایران با بانک «کانلون» چین از سوم دسامبر (12 آذر) پس از یک ماه توقف دوباره از سر گرفته می شود.
به گفته وی ظرف یک ماه گذشته، به دلیل توقف فروش نفت ایران به چین، این بانک فعالیت خود را برای ارائه خدمات به ایران متوقف کرده بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 5
رئیس بیمه مرکزی:مالیات بر ارزش افزوده در صنعت بیمه حذف میشود
رئیس بیمه مرکزی با اشاره به وجود شرایط تورمی در اقتصاد بر ضرورت حرکت شرکتهای بیمه به سمت سرمایهگذاریهای مولد تاکید کرد و از حذف مالیات بر ارزش افزوده در صنعت بیمه خبر داد.
غلامرضا سلیمانی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در مورد نحوه واکنش صنعت بیمه به وضعیت تورمی در اقتصاد اظهار کرد: واقعیت این است که شرکتهای بیمهای تا حدی میتوانند حق بیمه دریافتی را با عنوان تورم افزایش دهند و بخش دیگر باید از طریق سرمایهگذاریهای مولد تامین شود.
سلیمانی در ادامه گفت: زمانی بیمهها پول خود را در بانکها سرمایهگذاری میکردند اما اکنون به دلیل نزدیک شدن نرخ تورم به نرخ سود بانکی باید سعی کنند در حوزههای سودآور دیگری مانند خرید سهام یا اوراق بهادار دولتی سرمایهگذاری کنند منوط به اینکه در شرکتداری درگیر نشوند.
وی در ادامه این نشست با اشاره به ثابت ماندن سطح توانگری برخی شرکتهای بیمهای اظهار کرد: برخی شرکتها حدود سه سال است که در سطح توانگری شماره ۲ بیمه قرار دارند که اینها برای ارتقای خود باید مطابق با آییننامه به بیمه مرکزی مراجعه و اسناد آمادگی خود را برای ارتقای سطح فنی اعلام کنند، در غیر این صورت پرونده آنها به شورای بیمه ارجاع داده خواهد شد.
رییس کل بیمه مرکزی با اشاره به برخی مباحث پیرامون شرکتهای تابعه بیمه ایران، این شرکت را یکی از بزرگترین شرکتهای بیمهای کشور توصیف کرد و گفت: بیمه مرکزی برای ایجاد شفافیت در بیمه ایران به این شرکت فشار بیاورد که در این راستا بیمه ایران اطلاعاتی را از عملکرد خود منتشر کرده است. شرکت بیمه ایران با اصلاح برخی پرتفویهای زیانده خود میتوانند جلوی زیان بیشتر را بگیرد. سعی میکنیم علاوه بر شفافسازی شرکتهای بیمهای که زیانده هستند را هم خارج کنیم.
سلیمانی در ادامه با بیان اینکه برخی شرکتهای بیمهای مشکلاتی دارند که برای بررسی آنها کمیتهای را تشکیل دادهایم، اظهار کرد: در این راستا قصد داریم براساس استانداردهای صنعت بیمه آن دسته از شرکتهایی را که مشکلاتی دارند یا ممکن است در آینده به مشکلاتی بربخورند از قبل هشدارهای لازم را به آنها بدهیم.
وی همچنین با اشاره به نقش پررنگ استارت آپها در صنعت بیمه آنها را یک واقعیت غیرقابل انکار توصیف کرد و گفت: طبیعی است ظهور و بروز استارتاپها در صنعت بیمه خیلی سریع است و صنعت بیمه باید خیلی پیشتر از اینها خود را برای این فناوریهای جدید آماده میکرد.
رییس کل بیمه مرکزی در ادامه با بیان اینکه اگر میخواهیم رشد استارتآپها در صنعت بیمه گسترش پیدا کند باید بسترهای قانونی آن را آماده کنیم، اظهار کرد: در این راستا قصد داریم قوانین لازم را طراحی کنیم. هرچند برخی از این استارتآپها در قالب نمایندگیهای بیمهای فعالیت میکنند، اما قوانین برای آن دسته از کارگزارانی که در قالب استارتاپها فعالیت میکنند ضروری است.
سلیمانی همچنین به ضرورت برداشتن تعرفهها در صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: با برداشتن تعرفهها فضای صنعت بیمه را رقابتی کردیم. بیمه مرکزی وظیفه دارد حق و حقوق بیمهها را رعایت کنند اما ایجاد تعرفهها تنها به نفع شرکتهای بیمهای خواهد بود، چراکه در آن صورت جلوی ایجاد فضای رقابتی را در این صنعت گرفتهایم.
وی همچنین به مباحث مطرح شده پیرامون برقراری مالیات بر ارزش افزوده در صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: طرحی با عنوان حذف مالیات بر ارزش افزوده را برای ارسال به مجلس شورای اسلامی آماده کردهایم که اگر حتی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی رای نیاورد و کماکان اصرار بر وضع مالیات بر ارزش افزوده در صنعت بیمه داشته باشند، نظر دولت این است که مالیات بر ارزش افزوده از صنعت بیمه اخذ نشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 5
آخرین وضعیت واریزی ارز صادراتی به سامانه نیما
مدیرکل سیاستها و مقررات بانک مرکزی در حالی میگوید که ۱۵.۷ میلیارد یورو ارز صادراتی به کشور بازگشته که نایب رئیس اتاق ایران معتقد است این محاسبات بر مبنای پیشفرضهای غلط انجام شده است.
مهدی کسراییپور با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما گفت: مدیریت موثرتر تقاضای ارز به ویژه در حوزه اسکناس، موجب آرامش در بازار ارز شده؛ ضمن اینکه در حوزه واردات کالا نیز، مشکل زیادی وجود نداشته و بخشی از نیازهای ارزی این حوزه، از سوی بانک مرکزی و بخشی هم از طریق ارز حاصل از صادرات غیرنفتی سامانه نیما پاسخ داده شده است.مدیرکل سیاستها و مقررات ارزی بانک مرکزی افزود: برخی اخبار سایتها و شبکههای اجتماعی بر روی بازار ارز اثر میگذاشت، اما تصمیمات اخیر بانک مرکزی مبنی بر مداخله هدفمند و هوشمند، موجب آرامش در این بازار شده است؛ صادرکنندگان، سربازان امروز عرصه اقتصادی ما هستند، از آن ها تشکر می کنیم.
کسرایی پور با اشاره به اینکه اکنون مبنای قیمتگذاری گمرک، نرخ ارز در سامانه نیما است، تصریح کرد: بر اساس آمار ۸ ماهه گمرک، حدود ۲۷ و هشت دهم میلیارد یورو صادرات غیرنفتی داشتیم که از این مبلغ ۶ و ۴ دهم مربوط به میعانات است و ۲۱ و ۴ دهم باقی می ماند که از این رقم ۵ و هفت دهم میلیارد یورو به سامانه «نیما» وارد شده است یعنی حدود ۲۷ درصد ارز حاصل از صادرات؛ البته با توجه به اینکه صادرکنندگان ۳ ماه فرصت دارند ارز حاصل را به کشور برگردانند شاید این رقم تغییر کند و بخشی از صادرات هم به عراق و افغانستان به صورت ریالی است.
وی تصریح کرد: بنابراین ۱۵ و هفت دهم میلیارد یورو از ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور بازنگشته است؛ از ۵ و هفت دهم میلیارد یورو که به بازار سامانه نیما وارد شده است تقریبا ۸۲ درصد مربوط به شرکت های پتروشیمی است.
کسرایی پور افزود: به الزاماتی نیاز داریم تا بازار متشکل پولی شکل بگیرد.
تصمیمات بانک مرکزی در کنترل پولشویی موثر است
حسین سلاح ورزی، نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران هم با حضور در این برنامه با اشاره به اینکه اقدامات موثر بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز، محسوس است، گفت: تا حد قابل توجهی آرامش به این بازار بازگشته است؛ محدود کردن تراکنش های پوزها و تغییر در جابجایی چک های تضمینی بانکی از جمله تصمیمات خوب بانک مرکزی برای کنترل جابجایی پول و مبارزه با پولشویی و تزریق آرامش به بازار بود.
سلاح ورزی با تاکید بر اینکه همه دلارهای حاصل از صادرات باید به چرخه اقتصادی کشور بازگردد، گفت: در غیر این صورت مصداق خروج سرمایه از کشور است.
وی افزود: البته این که بخش خصوصی ارز حاصل از صادرات را به کشور باز نگردانده است درست نیست زیرا این نتیجه گیری بر اساس پیشفرض های نادرست است؛ ضمن اینکه بیش از ۸۰ درصد صادرات غیرنفتی مربوط به شرکت های دولتی، نهادهای مالی و صندوق های بازنشستگی و مانند آن است و آنچه که در حوزه محصولات پتروشیمی صادر می کنیم به علت وجود قیمت جهانی، قیمت آن ها مشخص است اما آن ۲۰ درصد مربوط به بخش خصوصی واقعی به علت واقعی نبودن نرخ پایه صادراتی، حداقل نصف مبلغی است که اعلام می شود.
خطر از دست رفتن بازارهای هدف صادراتی
وی با اشاره به پیمان سپاری ارزی و شرایط جدید گفت: اگر این روند ادامه یابد ممکن است صادرکنندگان، بازارهای صادراتی خود را از دست بدهند و کشور با کاهش جدی صادرات روبه رو شود. پس وجود یک بازار متشکل، ضروری است اما به ثبات در اقتصاد کلان نیاز داریم در غیر این صورت، عملی نیست. استفاده از سامانه»سنا» راهکار مناسبی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات است.
همچنین محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: از ابتدا مشخص بود افزایش بی رویه قیمت ارز ناشی از واقعیت های اقتصادی نبود بلکه اثرات روانی بود و دخالت نکردن بانک مرکزی یکی از اصلی ترین عوامل التهابات ارزی بود. ۱۳۹۰ قلم کالای وارداتی از مجموع ۷ هزار قلم کالای وارداتی از واردات ممنوع شد که در کاهش تقاضای ارزی موثر بود.
وی ادامه داد: باز گذاشتن دست بانک مرکزی بر مدیریت بازار ارز از دیگر عوامل موثر بر کنترل بازار بود و اکنون آرامش نسبی حاکم است؛ ضمن اینکهحذف مالیات واردات طلا به کشور و اینکه پس از سه ماه و نیم اشتباهات فاحش دولت در حوزه ارزی اختیاراتی هم به صرافی ها داده شد. مجموع این عوامل و مدیریت تقاضا موجب آرامش در بازار ارز شد. پورابراهیمی گفت: در شرایطی که در جنگ نابرابر اقتصادی قرار داریم، مطالبه بانک مرکزی مبنی بر لزوم بازگشت ارز حاصل از صادرات، به حق است اما مکانیزم اجرایی آن اشکالات جدی دارد که باید برطرف شود.پورابراهیمی با گلایه از دولت برای صدور متعدد بخشنامه های صادراتی گفت: این موضوع سردرگمی ایجاد کرد. البته بخشنامه اخیر مقداری اوضاع را بهبود بخشید اما اشکالاتی هم دارد؛ باید نرخ تسویه صادرات را بر اساس نرخ واقعی اقتصاد انجام دهیم و در این صورت صادرات، حدود ۲ برابر خواهد شد.رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سیاست تک نرخی شدن ارز باید عملیاتی شود تا از رانت ها جلوگیری شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.